Zaštita kože u hladnim danima

Objavljeno: 6. 12. 2011 u 07:39h

Hladni zimski dani, vjetar, niska vlažnost i čest boravak u zatvorenim prostorijama štete vašoj koži bez obzira da li je masna, suha ili osjetljiva.

Zimi je kožu potrebno često čistiti da bi se odstranili suvišni (mrtvi) dijelovi. To se postiže svakodnevnim korištenjem losiona i sapuna, nakon čega je neophodna upotreba dnevnih i noćnih krema koje će da nadoknade gubitak vlažnosti.

Iako je njihov intenzitet zimi niži, sunčevi zraci takođe mogu da oštete kožu. Čuvajte se sunca tako što ćete koristiti kremu sa najmanje 15 zaštitnim faktorom. Naočale za sunce se takođe preporučuju.

Najvažnije je da kožu održavate vlažnom  i to tako što ćete piti litar do dva vode dnevno, bez obzira da li osjećate žeđ. Voda hrani kožu pa sprječava njeno perutanje i pucanje. Da bi izbjegli hrapavost, crvenilo, perutanje i vašu kožu učinili glatkom, koristite masnije kreme za lice. Izbjegavajte teške kreme koje zatvaraju pore, ali blago masne se zimi preporučuju. Prije nanošenja kreme upotrijebite sredstva za čišćenje lica koja nisu na bazi alkohola.

Takođe, ako koristite puder, izaberite tečni, i to svjetlije boje, koji će vašoj koži dati prirodan i mat izgled.

Usne su posebno osjetljive i njih treba njegovati svaki dan melemom i balzamom za usne. Dugotrajni ruževi isušuju usne i  njih zimi treba izbjegavati. Akcenat neka bude na blagim bojama i hidratantnom formulom u sastavu ruža. Ono što treba izbjegavati jeste često lizanje usana jer ih to samo privremeno učini vlažnim nakon čega se još više isuše.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zastita-koze-u-hladnim-danima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])