Mane u ljubavnoj vezi: Rakovi guše emocijama, Lav naređuje

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 15. 11. 2016

Vage jedan dan obećavaju jedno a drugi drugo, Rakovi svaku kritiku doživljavaju lično, a prevrtljivi Blizanci partnera znaju zakinuti za nježnost i pažnju.

Kad u vezi ili braku nešto zaškripi, mnogi ne žele uvidjeti koliko su greškama i lošim ponašanjem prema partneru pridonijeli napetostima u odnosima. Treba imati hrabrosti pogledati u ogledalo istine i suočiti se s vlastitim slabostima. Neki od nas su nagli, drugi principijelni, treći previše posesivni…

Sve su to osobine koje mogu biti podnošljive ako ih možemo kontrolisati, ali ako pređu u krajnost, naše ponašanje može ozbiljno ugroziti odnos s partnerom. Često očekujemo da druga strana popušta i prilagođuje se našim potrebama, no to nije dovoljno za sreću udvoje. Možda će vam astrološki kritički osvrt na vaše i partnerove najčešće pogreške te propuste pomoći da poboljšate ljubavne odnose.

Ovnovi su slijepi na partnerove 
potrebe

Ovnovi znaju biti egocentrični i nedovoljno tolerantni prema voljenoj osobi. Partneru teško priznaju da je u pravu, a to ga može povrijediti i učiniti da se osjeća neravnopravnim. Ovnovi misle da, kad njih nešto zanima, to jednako zanima i partnera ili, ako nešto sami žarko žele, da to i partner mora jako željeti. Katkad su slijepi za želje voljene osobe ili nemaju strpljenja.

Zbog nagle i kapriciozne prirode prije će se posvađati nego mirno saslušati što im partner želi reći. Kad ne bi bili toliko sebični i kad bi bili tolerantniji, sklad bi sigurno bio veći. Ne nasjedajte na njegovu potrebu da u prepirci istjeruje mak na konac. Tad ga je najbolje pustiti na miru. Mrko će vas gledati ako mu se stalno suprotstavljate i besramno pobijate njegove tvrdnje. Muškarac ovog znaka trudiće se izbjegavati sve oblike sladunjavih tradicionalnih manifestacija pa pokušajte razumjeti njegov inovatorski duh i zanesenost nekom idejom. Ne sputavajte ga, Ovan je znak akcije.

Bikovi se ugnijezde u bračnu rutinu


Bikovi se u dugim vezama prebrzo ulijene. S vremenom, a da toga nisu ni svjesni, odnos postaje monoton. Kad se jednom ugnijezdi u rutinu, teško ga je natjerati da se pomakne. Takvo ponašanje očekuje i od partnera, no ako on voli društvo i izlaske, Bikova sebičnost i inercija mogu narušiti odnos. Zbog materijalističkih pogleda na život nema puno sluha za emotivnog partnera, koji bi možda bio srćtniji uz više nježnosti nego uz Bikove skupe darove.

Griješi jer smatra da partnera više ne treba šarmirati ili ga izvesti u društvo nego misli da su miran život i bogata trpeza dovoljni. Provodi puno vremena i troši mnogo novca na uređivanje ljubavnoga gnijezda. Kako mu je to velik užitak, ne prigovarajte mu da se rasipa jer svaki Bik voli stvarati konkretne vrijednosti. Iako su vrlo posesivni, Bikovi to ne podnose kod partnera. Stoga se nemojte hvaliti bivšim vezama niti se okretati za pripadnicima suprotnog spola. Ne brzajte Bika u odlukama, spor je i dugo razmišlja. Žene ne podnose kad im kritikujete kuvanje ili majčinsku ulogu.

Blizanci su 
ironični

Njihova prevrtljiva narav velika je prepreka u ostvarenju stabilne veze. Brzopleti su i nestrpljivi, pa partneru često ne dopuste da završi misao nego ga odmah prekidaju i počinju razgovor o nečemu trećem. Iako se tim Merkurovim ljudima mora priznati lucidnost i naglašeni intelektualni kapaciteti, većina ih je ironična i vole biti mentalno nadmoćniji od partnera, kojem spočitavaju mane ili pogreške, a svoje ne vide. Znaju biti hladni i proračunati, pa druga strana može biti zakinuta za nježnost.

Kako im u ljubavi glavni izazovi nisu erotika i seks nego duhovit razgovor, cijeniće partnera dok god ima živaca slušati ga. Nemojte ga intelektualno podcijeniti jer to neće zaboraviti. Pogriješićete ako tu astrološku lutalicu vežete uz kuću. Treba mu društvo i, dok god to možete tolerisati, s vama će biti sretan. Ljubomoru zaboravite, još se nije rodio Blizanac koji je može “svariti”. Ženu ovog znaka tretirajte kao ravnopravnog partnera ili će nastati problemi. Pustite ih da slijede svoj tempo, jer oni nisu pristalice sistema rada nego trenutne inspiracije.Rakovi partnera guše emocijama

Emotivni Rakovi stalno traže dokaze ljubavi, pa partneru mogu postati dosadni. Njihova je uvredljiva priroda nešto što bi se uz malo samokontrole moglo dovesti u red, no zbog pretjerane osjetljivosti svaku kritiku doživljavaju lično.

Rak se zna danima ljutiti i ne razgovarati s partnerom dok ovaj treba nagađati čime ga je uvrijedio. Kad bi više komunicirali i otvorenije iznosili što im smeta, a manje se osjećali uvrijeđenima, bilo bi manje nesporazuma. Vrlo su štedljivi, no kako u tome znaju pretjerivati, mogu postati cjepidlake i kontrolisati partnerove izdatke. Senzibilni su pa nemojte biti grubi i netaktični jer to preziru. Ne podcjenjujte i ne govorite da je loš roditelj ili da ne zna s djecom jer vam to neće zaboraviti. Rakovu štedljivost ne nazivajte škrtošću. Kako je romantičan, ni u ludilu nemojte dopustiti da vidi vašu nezainteresovanost dok se on trudi probuditi uspomenu na vaše upoznavanje.Lavovi vole ponižavati i naređivati

Ponosni Lavovi “pate” od odsutnosti samokritike i zato, kad nešto krene nizbrdo, gotovo će uvijek okrivljavati partnera. Griješi kad očekuje da ga partner u svemu mora podupirati i diviti mu se, a nije svjestan da nije savršen. U porodičnom životu voli da je njegova riječ zadnja, a kako voli naređivati, partner se može osjećati neravnopravnim. Lavovi znaju biti prepotentni i samodovoljni, mogu postati vrlo gordi, razdražljivi i protivrječni, pa odbijaju dobronamjerne savjete.

Partnera zna poniziti kako bi se osjećao važnijim pa se voljena osoba zaista može osjećati jako loše. Bez obzira na pol, nikad Lava nemojte kritikovati pred ljudima. Ako trebate riješiti nesporazum, to učinite u četiri oka. U suprotnom ćete na sebe navući njegov bijes. Svi Lavovi imaju velik ponos i egocentrični su pa teško podnose kritiku. Njima ste idealni ako znate popuštati i u pravom trenutku dati kompliment.

Djevice cjepidlače 
i kritikuju

Zbog potrebe da u životu sve doživljavaju racionalno vrlo su teški i zahtjevni partneri. Znaju biti kritični i kroz lupu posmatratii sve partnerove pogreške te im prigovarati. Najviše griješe što sebi daju pravo kritikovati, a ako ih druga strana pokuša upozoriti na propuste, reaguju svađom i uvredama. Često nezadovoljna Djevica očekuje da je partner savršen, a to drugoj strani može postati prava noćna mora.

Nikad ni s čim nisu zadovoljni, padaju u mračna raspoloženja i ne trpe kad je partner veseo ili život gleda s dozom hedonizma. Takvo ponašanje doživljavaju površnim i neozbiljnim. S Djevicom trebate imati debele živce. Ne trpi kritiku na svoj račun jer većina vjeruje da su savršeni. Djevica vodi savršenu higijenu i brigu o hrani te ako tu ne pokažete dovoljno interesa, puno ćete postići.

Vage ne ispunjavaju 
obećanja

Nestalne Vage nisu svjesne kolike glavobolje mogu zadati partneru zbog obećanja koje ne ispune. Ne čine to namjerno, no često im se ne da ispuniti što su obećale. Zbog potrebe za komforom i lagodnim životom sa što manje obveza prije su golem teret nego li ravnopravan partner. U dužim se vezama Vaga zna toliko opustiti da će sebi dopustiti da na ljubavne sastanke kasni i pola sata, a oni koji su u braku, redovno zaboravljaju partnerov rođendan ili godišnjicu braka. I njihova je neodlučnost kamen spoticanja pa danas partneru kažu jedno, a sjutra drugo.

Kako teži idiličnom životu udvoje, neće vam oprostiti ako ne znate podijeliti taj osjećaj. Izbjegavajte počinjati rasprave jer, ako Vaga nešto mrzi, onda je to je nekulturno ponašanje i manjak taktičnosti. Budite pravedni koliko možete jer Vage imaju izvrstan osjećaj za dobro i loše. Ne tjerajte ga da nešto odmah učini jer je njegov tempo drugačiji od vašeg.

Škorpioni su sumnjičavi i sarkastični

Posesivni Škorpion očekuje potpunu predanost, vjernost i pokornost. Nije ni svjestan kakvu bol može nanijeti partneru kad ga svako malo podsjeća na ljubavne veze prije njega ili kad ga počne sumnjičiti za nevjeru jer s posla nije odmah došao kući. Škorpionova je priroda takva da uvijek sumnja kako se protiv njega sprema urota, postaje ljubomoran i pun crnih slutnji. Zbog sarkastične prirode zna se partneru osvetiti, posebno ako ovaj ne “pleše” kako je to Škorpion zamislio.

Mrzovoljom namjerno prenosi loše raspoloženje na voljenu osobu, a beskrajnim analiziranjima partnerovog ponašanja nesvjesno ruši odnos i guši ljubav. Pred njim ne spominjite bivše veze jer će misliti da ste promiskuitetni i daćete mu materijala da vam to stalno nabija na nos. Kad vidite da je ljutit, nemojte se s njim svađati i prepucavati. Ne podsičite njegovu ljubomoru i ne gledajte pred njim pripadnike suprotnog pola. Tako ćete na sebe navući njegov bijes.

Strijelci misle samo na sebe

Optimistični Strijelci ne mogu shvatiti partnerova loša raspoloženja i umor pa ih najčešće pogrešno tumače. Kako su pokretljivi i društveni, pretjeruju u izbivanjima iz kuće i ne pitajući partnera želi li možda ići s njim. Imaju li uza sebe tradicionalnog partnera, katkad nisu svjesni koliko skitnjama mogu povrijediti drugu stranu. Ako partner nije dovoljno intelektualno potkovan i sveznalica kao oni, znaju biti grubi i poniziti ga pred drugima.

No kako je Strijelac iskren i bez loših namjera, zna riječima nesvjesno povrijediti partnera. On spontano uživa u ljubavi i, sve dok je ne doživi kao opterećenje i lošu naviku, opstaće u odnosu. Da biste sa Strijelcem dobro funkcionisali, podupirite njegovu ljubav prema sportu ili zdravom načinu života. Vidi li vas da vas da danju spavate ili ljenčarite, smatraće kako ne znate udisati život punim plućima.

Jarčevi su prestrogi 
i cinični

Emotivno zakočeni Jarci previše ozbiljnim poimanjem života mogu nesvjesno gušiti partnera. Očekuju potpunu partnerovu odanost, a kako su sumnjičavi, ne treba im puno pa da partnera počnu optuživati za nevjeru. Nemaju puno smisla za šalu, zlovoljni su i teško im je ugoditi. Mrze nerad i nedisciplinu, što ih može pretvoriti u prave tirane pa ne podnose kad se partner odmara. Strogoćom i cinizmom može odbiti partnera od sebe i, ako ga sasvim odbije, neće mu biti jasno zašto se to dogodilo. Kako vječno strahuje od nemaštine, gomila novac, a voljenu osobu daruje na kapaljku.

Jarčevima su najveće ljudske vrline skromnost i praktičnost pa ćete pogriješiti ako ne cijenite njegov mukom stečen novac. Osudiće vam svaku sklonost luksuzu. Odbićete ga od sebe ako njegovu ozbiljnu i opreznu prirodu definišete kao uobraženost. Prema njemu nikad nemojte biti histerični, doista ne trpi kad se neko ne zna kontrolisati.

Vodolije su 
nestalni i hiroviti

Slobodoumne Vodolije kao da su operisani od ljubomore pa partneru daju punu slobodu, što ga može prilično zbuniti. Kao zakleti protivnik braka i borac protiv konvencija, Vodolija sebi dopušta različite hirove pa partneru ne ostavlja utisak pouzdane i odgovorne osobe. Kako ga materijalna strana života previše ne zanima niti cijeni novac, u zajedničkom životu ne pokazuje osjećaj za imovinu ili stvaranje pa partner gubi osjećaj sigurnosti. Hirovitošću i nepredvidivim ponašanjem zna uvrijediti partnerove osjećaje, posebne ako je puno prizemljeniji od njega.

Ne gušite ga ljubomorom i traženjima dokaza ljubavi jer mu je to dosadno. Pogriješićete ako ga prisiljavate na romantiku jer je smatra suvoparnom. Loše ćete mu učiniti ako mu kritikujete prijatelje ili mu naređujete autoritativnim tonom. Ne trpi nadmenost i bahatost.

Ribe tjeraju inat i posežu za lažima

Uvredljive i sklone promjenama raspoloženja, Ribe mogu itekako zagorčati život partneru. Rijetko će priznati da su pogriješile i tad tjeraju inat, a prkosnom će ćutljivošću partneru namjerno uskratiti normalnu komunikaciju. Mogu biti nagle i histerične pa voljenu osobu mrcvare kapricioznim ponašanjem. Nisu od riječi, a posegnuće i za lažima, u koje se još dublje upetljaju. Često ne održe obećanje, a nemarnošću i izbjegavanjem obveza mogu živcirati partnera.

Partnera stalno prate u stopu, a to mu može jako zasmetati. Nemaju puno smisla za ekonomiju pa previše troše na nevažne stvari. Svaka je prava Riba nepopravljiv romantičar i sanjar pa, budete li je grubo prizemljivali i suočavali s činjenicama, neće se osjećati dobro i voljeno. One imaju drugačiju logiku i služe se intuicijom. Izražavajte im ljubav jer bez romantike ni jedna Riba ne može živjeti.

Izvor: kolektiv.me

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?