Dosađuje li se vaš pas?

Objavljeno: 13. 11. 2015 u 15:12h

Da li ste se ikad zapitali kako se osjeća vaš pas? Naravno da jeste, kao i svi ostali vlasnici kućnih ljubimaca. Ali, kako prepoznati da je vašem psu dosadno i da morate nešto da učinite?
Ovi znakovi mogu biti i znakovi stresa ili anksioznosti zbog razdvajanja:

Destruktivno ponašanje

Previše energije, koja se nigdje ne troši, mogla bi da bude uzrok njegovog žvakanja vaših cipela i sličnih predmeta.

Kopanje

Radi se o ponašanju kojim pas sam sebe nagrađuje i pritom oslobađa višak energije.

Hvatanje repa

Višak energije takođe može da bude jedan od razloga zašto vaš pas hvata svoj rep.

Konstantno lajanje

Vaš pas pokušava nešto da vam kaže i bilo bi bolje da ga slušate. Ne samo za njega, već i za vas.

Ravnodušnost

Drugačije od svega navedenog, vaš pas bi zbog dosade mogao samo da leži i djeluje neraspoloženo, kao da ne postoji izlaz iz takvog stanja.

Ugrizi

Mislimo na situacije u kojima on ide za vama i grize vas za nogu, čime takođe pokušava nešto da vam kaže, odnosno ukaže na to da mu je dosadno.

Uznemiravanje drugih pasa

Ako imate više od jednog psa u domaćinstvu, pas kojem je dosadno vrlo vjerovatno će uznemiravati onog drugog. Iako sve može da bude samo zabava, a ne zlostavljanje, vaš drugi pas možda se neće složiti s tim. Zato reagujte pre nego što se zabava pretvori u borbu.

Izvor: Index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubimci/dosaduje-li-se-vas-pas/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])