Kokoške, ribe i žabe otkrivaju zemljotrese

Objavljeno: 23. 7. 2015 u 10:54h

Kako bi predvidjeli zemljotrese, istraživači kineske vlade koriste kokoške, ribe i žabe, pa je seizmološki biro u gradu Nanjingu, na istoku te zemlje, transformisao sedam životinjskih farmi u seizmološke stanice i traže od farmera da dva puta dnevno podnose izvještaje o ponašanju životinja.

Kako prenosi AFP, ono što bi nagovestilo zemljotres je letenje kokošaka na drvo, iskakanje riba iz vode ili njihovo skupljanje u grupe.

Nanjing planira da regrutuje još sedam farmi u tu svrhu tokom ove godine, međutim neki farmeri oklijevaju da se uključe u tu akciju.

“Naš zoo vrt nije pretvoren u stanicu za nadgledanje, zbog toga što se naše životinje svaki dan ponašaju čudno, ukoliko ih posjetioci uznemiravaju i diraju”, rekao je lokalni čuvar.

Korišćenje životinja kako bi se predvidjeli zemljotresi u Kini nije novost, pošto su ranije mediji pisali o korišćenju pasa u iste svrhe u gradu Nanćang.

Kina je zemlja koju redovno pogađaju zemljotresi, dok su neki toliko jaki da je do sada poginulo više stotina hiljada ljudi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubimci/kokoske-ribe-i-zabe-otkrivaju-zemljotrese/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot