Lav ne zaboravlja: Zagrlio čovjeka koji mu je spasio život (Foto) (Video)

Objavljeno: 4. 6. 2015 u 15:47h

Njihovo neobično prijateljstvo počelo je kada je Siga napustio svoj čopor i suočio se sa sigurnom smrću.  Valentin Gruner spasio je lava Sirgu sigurne smrti nakon što ga je njegov čopor napustio kada je bio mladunče.

Valentin ga je primijetio i odveo u Bocvanu. Kako se razvijala njihova “povezanost”, svaki put kada bi Valentin otvorio vrata kaveza, Sigra bi ga zagrlio.

I sada, tri godine kasnije, lav od 140 kilograma i njegov spasitelj ostali su najbolji prijatelji, a Valentin je nominovan od strane Gugla kao jedan od najinspirativnijih ljudi u 2014. godini zbog rada sa Sirgom. Njihova fascinantna priča je pretočena i u dokumentarnu seriju sa još nevjerovatnijim obrtom – čovjek mora da nauči lava da lovi.

Izvor: kurir.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubimci/lav-ne-zaboravlja-zagrlio-covjeka-koji-mu-je-spasio-zivot-foto-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])