Pametna maca spasila život napuštenoj bebi (Foto) (Video)

Objavljeno: 16. 1. 2015 u 16:44h

Beba ne starija od 12 sedmica pronađena je 15. januara ispod jednog stepeništa u ruskom gradu Obninsku. Napušteno dijete nađeno je u kutiji namjenjenoj mački, koja je sve vrijeme grijala bebu svojim krznom i glasno mjaukala ne bi li dozvala pomoć.

cat2

Malog dječaka pronašla je jedna od stanarki zgrade kada je čula buku za koju joj se učinilo da je glasno mjaukanje, prenosi agencija Raša tudej. Žena je potrčala da spasi mačku, misleći da je životinja u opasnosti, ali je tamo zatekla veselu bebu.

Pametna maca već tri godine živi ispod pomenutog stepeništa, a hrane je i o njoj vode računa svi stanari zgrade. Dan kada je beba pronađena bio je veoma hladan, ali je dijete ušuškano pored mačke bilo veoma toplo.

cat3

“Ona je grijala bebu vjerovatno satima, dok neko od nas nije čuo njeno mjaukanje, njen poziv za pomoć”, kazala je stanarka zgrade, inače medicinska sestra.

Ona je dodala da je sa bebom bila ostavljena torba sa hranom i pelenama, a dječak je bio čist i uredno obučen.

Međutim, čak i nakon što su stigli zdravstveni radnici i policija, mačka je bila zabrinuta za zdravlje bebe. Nije se odvajala od svog novog drugara, kažu očevici.

cat43

“Kada su stigla ambulantska kola i kada su bolničari preuzeli bebu, mačka ih je pratila sve vrijeme i tužno mjaukala”, objasnika je pomenuta stanarka.

Prema riječima ostalih stanara zgrade, mačka je cijeli dan provela sjedeći na pragu zgrade, čekajući da se beba vrati.

Dječak je odveden u jednu od bolnica u Obninsku, gradu udaljenom stotinjak kilometara od Moskve. Doktori su u izjavi za medije kazali da je u pitanju beba dobrog zdravstvenog stanja, stara od 6 do 12 sedmica.

cat44

“Mnoge zabrinute komšije raspitivale su se za bebu, željeli su da pomognu i donesu hranu, igračke i ostale potrebne stvari”, kazali su predstavnici bolnice.

Policija sada pokušava da utvrdi identitet bebe i pronađe njene roditelje, dok je hrabra i pametna maca-spasilac dobila brojne nagrade od stanara svoje zgrade.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubimci/pametna-maca-spasila-zivot-napustenoj-bebi-foto-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])