Pas dva dana bio zarobljen na slapu rijeke Une! (Foto)

Objavljeno: 14. 1. 2015 u 19:26h

U Nacionalnom parku Una, na Šrtbačkom buku, dva dana se odigravala prava drama koja je zainteresovala region!

pas na slapu Une

Na slapu, tačnije na stijeni površine jednog metra kvadratnog bespomoćno je sjedio pas i čekao da ga neko spasi!

Fotografije psa dijelile su se društvenim mrežama zajedno sa molbama da neko ode na slap i pomogne životinji.

una1

“Radi se o posavskom goniču koji je ko zna kako dospio u rijeku Unu, a onda nošen silinom vode do ovog slapa gdje je uspio dosegnuti ovaj mali dio koji nije pod vodom. Nadzornici su pokušavali ovog nesrećnog psa spasiti dozivanjem kako bi skočio u vodu i tako ga spasu izvlačenjem na obalu, ali nisu uspjeli. Ostaje nada da će se sam nekako izvući iz ove situacije”, pisalo je juče na Facebook stranici nacionalnog parka.

Posljednja rečenica razljitila je ljubitelje životinja koji su smatrali da ne treba čekati da pas sam spasi živu glavu, već da treba nazvati vatrogasce, članove rafting klubova, rendžere…

una2

Juče je stigla i lijepa informacija iz Nacionalnog parka Una da je pas spasen!

“Rano ujutro se uspjelo dozivanjem natjerati psa da skoči u vodu i grčevitom borbom spasi i pređe na hrvatsku stranu Une. Imao je sreće s obzirom na to da je bio pri kraju snaga. Nadamo se da će preživjeti. Na osnovu dobijenih informacija zaključujemo da je tokom lovnih aktivnosti sa hrvatske strane i progona divljači koja često u bijegu zna preplivati Unu, ovaj pas krenuo za njima i završio u rijeci, ali za razliku od divljači nije uspio prijeći na drugu obalu”, stoji na Facebook stranici.

Obično se radi o srnama koje se u bijegu odluče spasiti plivanjem na drugu stranu. I ranije se primjećivalo kako gonjena divljač sa druge strane Une bježi pred lovačkim psima.

Izvor: Zivotinje.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubimci/pas-dva-dana-bio-zarobljen-na-slapu-rijeke-une-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])