Samo jedna riječ spasava vezu

Objavljeno: 1. 5. 2016 u 12:30h

Nezreli muškarci će na ukazanu grešku reagovati burno i arogantno, u stilu “napad je najbolja odbrana”, pišu Večernje novosti.

Kad smo bili mali, učili su nas da kad uradimo nešto loše, kažemo “izvinite”. Onda smo odrasli, a ova riječ se usput izbrisala iz našeg rječnika. Što je još gore, više ne priznajemo ni svoje greške misleći da ćemo tako biti poraženi. Ali, pravog muškarca upravo čini sposobnost da uvidi svoje greške, prizna ih, izvini se i zatraži oproštaj. Ženama je nekad samo toliko dovoljno.

Nezreli muškarci će na ukazanu grešku reagovati burno i arogantno, u stilu “napad je najbolja odbrana”. Zreli će saslušati partnerku ili i prije razgovora sa njom uvidjeti u čemu su pogriješili. Time ne dokazuju da su slabići, naprotiv. Potrebno je mnogo snage da priznamo da nismo savršeni i da umijemo da pogriješimo. A kada partnerka vidi da ste spremni da zatražite oproštaj, vjerovatno će i sama biti sklonija da se ponaša isto. Na taj način, stvorićete preduslove za zdravu i kvalitetnu vezu, tvrde psiholozi, a bolje ćete se i osjećati jer pokazujete da ste odgovorni i da vam je stalo do istine. Priznanje vam, ipak, ne daje pravo da iznova ponavljate iste greške. Ako to radite, partnerka će s razlogom posumnjati u iskrenost vaših riječi i na korak ste od toga da potpuno urušite povjerenje.

Izvor: Novosti

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/samo-jedna-rijec-spasava-vezu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot