Kako da sačuvate brak kad dođe beba

Objavljeno: 24. 1. 2016 u 14:46h

Jedan od najvećih izazova u braku javlja se kad na svijet dođe beba. Iako je riječ o srećnom događaju, partneri se često udalje jer više nemaju vremena jedno za drugo. Umjesto romantičnih večeri uz vino dolaze besane noći, a strastvene poljupce potiskuju prljave pelene, pa se nekadašnji ljubavnici začas pretvaraju u iscrpljene roditelje.

Stručnjaci sa Univerziteta Geteburg u Švedskoj primjetili su da se čak trećina parova raziđe nakon dolaska bebe na svijet. Istražujući ponašanje parova u tri faze, šest mjeseci nakon rođenja prvog djeteta, poslije četiri i osam godina, naučnici su otkrili pet trikova koji čuvaju brak.

Jasno komunicirajte – Uvek je važno da partneru iskreno i otvoreno saopštite kako se tačno osjećate i šta želite, a pogotovo u trenutku kad se vaš život neminovno mijenja. Od toga zavisi da li ćete ostati tim ili će svako poželjeti da krene svojim putem.

Grlite se – Sigurno nećete moći da vodite ljubav onako često kako ste navikli, ali ne odričite se zagrljaja i poljubaca u prolazu, jer fizički kontakt učvršćuje odnos.

Njegujte zajedništvo – Ovo je veoma teško, ali stručnjaci apeluju da se potrudite. Ne dozvolite da vam se razgovor svede na pelene i hranu za bebe.

Hvalite partnera – Nije lako ostati pozitivan kad ste iscrpljeni, ali odolite iskušenju da krivicu prebacite na partnera.

Potražite pomoć – Nemojte na prvi znak nevolje napuštati brod koji tone. Umjesto toga, potražite pomoć profesionalaca da biste predupredili razvod.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/kako-da-sacuvate-brak-kad-dode-beba/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])