Šta način na koji držite ruku partnera govori o vašoj vezi?

Objavljeno: 21. 11. 2015 u 11:17h

…govori više nego što možete da zamislite!

Međuljudski odnosa su jedan od najvažnijih delova života. Sa svojim partnerom, decom ili prijateljima – kvalitet odnosa često određuje kvalitet života.

Kako bi se bolje procijenio sopstveni odnos, dovoljno je obratiti pažnju na male stvari. Na primjer, način na koji držite ruku partnera.

Prikupili smo različite tipove držanja za ruke i rećićemo vam šta oni znače.

1. Dlan o dlan

Možda je jedan od najčešćih vrsta! Ko u ovom slučaju bude sa gornje strane, on takođe ima sličan, dominantni, položaj i u vezi.

2. Zamršeni prsti

Parovi koji vole ovaj položaj ruku, žele uvijek biti što bliže jedno drugom. Oni su veoma povezani putem čisto fizičke privlačnost, ali takođe, i mnogo dublje. Nemaju problema s tim, da dragoj osobi pokažu svoju ranjivost.

3. Oslonac za prst

Oba partnera su nezavisne ličnosti koje imaju svoje lične strasti i interese izvan odnosa. Uživaju u samostalnosti i važno im je da sačuvaju neku slobodu. Ali ipak, postoji duboka veza u odnosu to dvoje ljudi.

4. Držanje za prst

Ovdje je po sredi veoma opuštena veza! Možda ne izgleda tako intimno, ali je zapravo vrlo romantična i uigrana.

5. Preko ramena

Radi se o jako bliskom odnosu. Ovo je mnogo više od prostog držanja za ruke. Ovde se kontakt prenosi i na cijelo telo. Djeluje zaštitnički, jer prebacivanjem svoje ruke preko ramena, odajete utisak zaštitnika.

6. ”Pasivno” držanje za ruke

U ovom slučaju, partner odlučno uzima ruku onog drugog. Nema oslanjanja jedno na drugo, i sve djeluje jako nedefinisano. Nije iskazana nikakva naklonost jednog prema drugom, i emocije slabo dolaze do izražaja.

7. Moja damo

Često viđan na vjenčanjima, i u filmovima u kojima se prikazuju kraljevski balovi i poziv na ples. Svjedoči o zdravoj vezi, punoj poštovanja, koja ja izgrađena na povjerenju i divljenju.

8. Olabavljeno držanje za ruku

Možda najsamouvjereniji način držanja za ruku. Pokazuje veliko povjerenje između partnera i vrlo stabilan odnos. Iako je stav vrlo opušten, opet je intiman i daje priliku da se približite još bliže.

9. Držanje za zglob

Ovaj pokret se može činiti pomalo agresivan. Zapravo je suprotno: ovdje nisu isprepletane samo šake, već i cijela ruka. Dakle, stav je i više nego intiman i strastven.

Izvor: kurir.rs/cosmopolitan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/sta-nacin-na-koji-drzite-ruku-partnera-govori-o-vasoj-vezi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot