Četiri razloga za ljubomoru i kako da je spriječite

Objavljeno: 24. 8. 2015 u 10:51h

Tvoje male nesigurnosti su ponekad slatke, ali ako ne počneš raditi na njima, postoji velika opasnost da ćeš upravo zbog te nesigurnosti izgubiti dečka. Koncentriši se na stvari koje te čine privlačnom.

Ljubomora može biti simpatična stvar ako se primjenjuje u malim dozama. Ali, ako je ima previše, ne samo da će narušiti vaš lični mir, nego će vrlo vjerovatno uništiti i vašu vezu.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih žene postaju nekontrolisano ljubomorne.

Nesigurnost

Tvoje male nesigurnosti su ponekad slatke, ali ako ne počneš da radiš na njima, postoji velika opasnost da ćeš upravo zbog te nesigurnosti izgubiti momka. Vidjećeš prijetnju u svakoj drugoj djevojci koja mu se približi, a on će vremenom početi da razmišlja zbog čega je u vezi sa takvom djevojkom.

Kako prestati: Obraćaj manje pažnje na sopstvene mane i na tuđe vrline. Koncentriši se na stvari koje te čine privlačnom i ne razmišljaj o drugim ženama.

Prošla iskustva

Bivši momak je bio nevjeran pa sada skačeš na svaku poruku koju dobije tvoj novi momak? Naravno da to možeš raditi i dalje, ali time garantuješ da vam veza neće biti srećna.

Kako prestati: Znamo da je teško, ali počni da vjeruješ u to da nisu baš svi muškarci isti. Ako te je bivši varao, to ne znači da će i novi.

Osjećaj vlasništva

On je TVOJ momak, ali to ne znači da imaš vlasnički list. Ljubomora nije vezana samo za druge žene, a ako si ljubomorna svaki put kad on izađe s prijateljima umjesto da ostane s tobom, imaš problem sa posesivnošću.

Kako prestati: Prestani da bilježiš svaki put kad momak nije s tobom i počni da bilježiš svaki put kada jeste. Najvažnije od svega, prestani da razmišljaš o momku kao o svom vlasništvu, jer on to nije.

Potreba za dramom

Neke žene su zavisne od drame, pa će tako iz potpuno nevinog razgovora izvući potpuno pogrešne zaključke. Samo zato što tvoj momak priča sa drugom djevojkom, ne znači da razmišlja o prevari.

Kako prestati: Razmisli da li stvarno imaš razloga za ljubomoru ili ti je jednostavno malo dosadno.

Izvor: Index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/cetiri-razloga-za-ljubomoru-i-kako-da-je-sprijecite/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])