5 karakteristika parova koji traju

Objavljeno: 31. 7. 2015 u 12:57h

Svima nam je poznato da je početak svake veze ispunjen romantikom i strašću, ali i da ova faza “medenog mjeseca” neminovno završava. Ipak, “uspješni” parovi traju s razlogom. Tokom vremena, oni se zajedničkim snagama bore da stvore vezu punu ljubavi i saosjećanja. Iako smo svi različiti, određene karakteristike ipak su zaslužne za uspješnu vezu. Sledećih pet zajedničke su parovima koji traju.

Predanost. Budimo iskreni: za vezu je potrebno uložiti trud! Oba partnera moraju biti spremna da se potrude da “rade” skupa, a ne jedno protiv drugog. Ipak, važno je napomenuti da sukobi ne moraju nužno biti loši po vezu. Radi se o tome da li se sukob odmah rješava ili se “gura pod otirač”. Dok god su obje strane spremne da ulože trud u vezu, postoji veoma velika šansa da će ona i funkcionisati.

Uvažavanje. Kada je riječ o srećnim parovima, oni ne samo da se vole već se i aktivno cijene i uvažavaju. Divljenje i istinsko poštovanje stajališta, ciljeva i vrijednosti partnera jedna je od karakteristika uspješnih parova. To je praksa koja zahtijeva kontinuirani trud.
Saosjećanje. Empatija ili saosjećanje razumijevanje je kako se drugi osjećaju iz njihove perspektive umjesto projektovanja naših ličnih emocija na situaciju druge osobe. Srećni parovi aktivno “rade” na razumijevanju i vrednovanju emocionalnih stanja kroz koje prolaze. To, zauzvrat, povećava prodruštveno ponašanje (kao što je pomaganje, volontiranje, izražavanje zabrinutosti i slično). Povremeni iskoraci izvan vaše ličnosti od suštinskog su značaja kako bi se vaša značajna polovina osjećala prihvaćeno, voljeno i značajno.

Seksualna privlačnost. Veliki broj ljudi vjeruje da seksualna privlačnost vremenom blijedi. Kako se muškarci približavaju srednjim godinama tako i nivo testosterona opada pa je nekada potrebno više vremena i truda kako bi se stvorilo uzbuđenje. Žene, s druge strane, imaju srazmjerno više estrogena pa im je sama seksualna želja veća. Ovo povećanje želje u kombinaciji sa padom testosterona kod muškaraca može uticati na nivo samopouzdanja kao i na samu vezu. U tom trenutku, privlačnost postaje još važnija. Dobra vijest je da se “hemija” povećava kada partneri podijele zašto ih privlači ono drugo, bilo da je to fizički ili emocionalno.
Drugarstvo. Srećni parovi uživaju u vremenu koje provode skupa. Ne, nije riječ o gledanju repriza omiljene serije već o kvalitetnom vremenu koje je jedan od glavnih prioriteta. Naravno, nekada želite da odmarate i da budete “lijeni” skupa, ali uvijek imajte na umu da je za komunikaciju u vezi potrebno uložiti vrijeme i trud pa se postarajte da ga uvijek nađete.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/5-karakteristika-parova-koji-traju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])