Tajni znakovi koji pokazuju da li je vaš partner zaista sretan u vezi

Objavljeno: 16. 7. 2015 u 13:54h

U svakoj vezi postoje problemi koji s vremena na vrijeme “izbace iz kolosijeka” i uzburkaju emocije. Nekada mislite da je sve uredu, ali niste potpuno sigurni. Mislite da ste sretni, ali niste sigurni da li se i druga osoba osjeća isto. Ekspert za seks i veze Tracey Cox savjetuje da zanemarite ono šta vam partner govori i obratite pažnju na ono šta vam kaže njegovo tijelo.

Vaša veza je u odličnom stanju ukoliko:

– Partner vas gledate direktno u oči dok pričate.
– Na kauču sjedi pored vas radije nego na stolici udaljenoj od kreveta. Ukoliko sjedi pored vas za vrijeme opuštanja, to znači da mu veza daje komfornost i ne doživljava je stresno.
– Vaši gornji dijelova torza su blizu kada se grlite. Kao što kaže pravilo, što ste bliže srcima, to su jače emocije.
– Dodirujete se karlicom kada se zagrlite. Što su vam kukovi bliže, seks vam je bolji i čest. Ukoliko se približite jedno drugom ramenima i koljenima, imate odličan balans između odličnog seksa i ljubavi.
– Dodiruje vaše čelo svojim kada vas grli i kada hoće da vas poljubi. To je znak velikog povjerenja i prvrženosti.

Stvari nisu baš tako dobre ukoliko:

– Stoje odvojeno od vas. Fizička distanca znači i emotivnu.
– Dodirujete se samo kada se tek vidite, pozdravljate ili seksate. Izgubili ste fizičku intimnost i pretvorili ste se u prijatelje s beneficijama.
– Radije se poljube ovlaš kada se pozdravljate nego da vas zagrle i približe se.
– Izbjegavaju pogled u oči. To znači da kriju nešto ili žele izbjeći priznanje da je veza postala loša.
– Tijelom pokazuju da su zatvoreni. “Zatvoreni” govor tijela koristimo kada pokušavamo postaviti granicu između sebe i druge osobe kako bismo se zaštitili.

Ako uvijek drži prekrštene ruke, drže piće između vas, drži torbu na ramenu blizu vas ili prekrsti noge dok sjedi preko puta vas kao bi vas udaljili, obratite pažnju.

“Sve ovo možete uočiti i na fotografijama. Ukoliko ste koristili svoje pametne telefone ili postavljali fotografije na društvene mreže, krenite od prvog dana kada ste se fotografisali do danas i analizirajte. Pogledajte facijalnu ekspresiju, bliskost tijela, položaj ramena i osmijeh. Pronađite fotografiju iz perioda kada ste bili najsretniji i perioda kada ste se osjećali suprotno. Razgovarajte s partnerom, pokažite te dvije fotografije i pokušajte shvatiti u čemu je problem te da li je rješiv”, kazala je Cox.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/tajni-znakovi-koji-pokazuju-da-li-je-vas-partner-zaista-sretan-u-vezi/||claudebot