Dvije loše navike koje mogu narušiti svaku vezu

Objavljeno: 29. 5. 2015 u 16:59h

Nažalost, ne postoji neki magični štapić ili spisak stvari koji mogu garantovati blaženstvo u vezi. Ipak, kada je riječ o vezama, sledeće dvije navike trebali biste u potpunosti izbjegavati, jer one mogu uzrokovati pravu havariju i u najsrećnijoj vezi pa čak i biti uzrok razlaza.

Izbjegavanje suočavanja i konflikta

lj2

Velika većina parova prihvatila je ideju da se srećni parovi nikad ne sukobljavaju i ne svađaju. Ne, to ne znači da trebate svako malo da vrištite jedno na drugo kako biste se osjećali povezanije, već da je iskrena komunikacija o vašim potrebama i očekivanjima od ključnog značaja.

Ne postoje dva ljudska bića koja će se oko svega složiti i koja će uvijek ispuniti potrebe i očekivanja onog drugog. Opasnost ne leži u konfliktu već u izbjegavanju “teških” tema i ignorisanju vaših osjećaja. Veoma često parovi misle da je konflikt prvi znak raspada veze. Potrebno je da imate na umu da bijes i frustracija nisu suprotnost od ljubavi već da je to, zapravo, ravnodušnost. Kada prestanete da razgovarate, vi zaustavljate proces povezivanja i to je veoma velika opasnost po vašu vezu.

Obraćanje porodici i prijateljima u kriznim situacijama

lj1

Ako se ne slažete oko važnog pitanja, mnogo je lakše obratiti se prijateljici ili članu porodice koji dijeli vaše mišljenje umjesto suočavanja sa partnerom. Problem je u tome što trajna veza podrazumijeva partnerstvo, a partnerstvo znači DVIJE osobe, a ne cijelu komisiju.

Prijatelji i porodica mogu biti nevjerovatan sistem podrške i neophodni izvor ljubavi i ohrabrenja za vašu vezu, ali kada su vremena teška oni ne mogu postati neko s kim ćete prolaziti kroz trenutnu problematiku.

S ciljem uspostavljanja duboke i smislene veze, morate naučiti kako da prebrodite oluju kao tim, oslanjajući se prvo jedno na drugo. To zahtijeva iskrenu komunikaciju i spremnost da budete požrtvovani jedno prema drugom. To neće uvijek teći glatko, ali ako želite da izbjegnete veći sukob, potrebno je da uspostavite jasne granice oko vaše veze.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/dvije-lose-navike-koje-mogu-narusiti-svaku-vezu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])