10 stvari koje zrele žene ne rade u vezama

Objavljeno: 23. 5. 2015 u 16:52h

Da li mislite da ste zreli u vezama?

z2

One ne žrtvuju druge veze

Kada su vezi, veoma veliki broj ljudi zaboravi na prijatelje. Iako je to razumljivo na samom početku veze, važno je zapamtiti da su vaši prijatelji i porodica bili mnogo duže sastavni dio vašeg života nego vaš partner.

One ne zaborave da se zahvale partneru

Nakon nekog vremena skupa, može biti lako da zaboravite da cijenite male stvari koje partner radi za vas. Zrele žene razumiju da je život s nekim poklon te ne zaboravljaju izraze poput “Molim te” i “Hvala”.

One ne odustaju od finansijske nezavisnosti

Bez obzira koliko je partner imućan, potpuno odustajanje od finansijske nezavisnosti zapravo može značiti odustajanje od lične nezavisnosti. Zrele žene ne očekuju od partnera da im on kupuje stvari – savršeno su sposobne da same zarade i nabave ono što im treba.

One se ne fokusiraju na partnerove nedostatke

Zrele žene pokušavaju da se fokusiraju na partnerove najbolje osobine, a ne na negativne. Fokusiraju se na dobre stvari koje njihov partner radi i govori te ga ne osuđuju zbog njegovih mana i nedostataka, jer su svjesne da ih i one same imaju.

One ne odustaju od svojih snova

Zrele žene shvataju da veza treba da “izvuče” najbolje od dvoje ljudi. Dobra veza vas podstiče da pratite svoje snove, a zrele žene bi se borile da budu srećne u vezi ukoliko ne mogu da slijede svoje snove.

z3

One ne odustaju od samopoštovanja

Sasvim je normalno da dođe do blagih promjena kada ste u vezi, ali zrele žene ne dozvoljavaju da im veza oduzme samopoštovanje. One od partnera očekuju da ih poštuje i da se odnosi prema njima kao i prema svima drugima u životu.

One ne odustaju od svoje sreće

Zrele žene shvataju značaj njihove sreće, a to znači da ukoliko nisu srećne u vezi onda i ne trebaju biti dio nje. Svjesne su da je partner dio njihove sreće i da bi on trebao biti neko ko će ih usrećiti kada su tužne.

One ne misle da uvijek moraju biti u kontaktu s partnerom

Njima nije potreban konstantni kontakt s partnerom, jer i same imaju veoma ispunjen život pun mnogobrojnih obaveza. Dovoljno su samouvjerene da vjeruju partneru kada nisu sa njim te stalno “javljanje” putem telefona ili drugih vidova komunikacije smatraju gubljenjem vremena.

One ne dopuštaju situacije u kojima partner uvijek donosi odluke

U zdravoj i zreloj vezi partneri međusobno poštuju donesene odluke. To može varirati od velikih odluka (primjera radi, stupanje u bračnu zajednicu ili zasnivanje porodice) do manje važnih (odabir restorana, planiranje godišnjeg odmora i slično). U svakom slučaju, vaš partner trebao bi uvijek da uzme u obzir i da poštuje vaše odluke – i obrnuto!

One ne odustaju od njihovog identiteta

One nikada neće promijeniti svoje stavove ili interesovanja zbog partnera, a ni zbog bilo koga drugog. Ukoliko shvate da negdje griješe, one će grešku ispraviti te mogu biti blago popustljive, ali njima je njihov identitet najvažniji. Rado će prihvatiti nove stvari, ali se nikada u potpunosti neće odreći svoje rutine i stvari koje su radile prije nego što su bile u vezi.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/10-stvari-koje-zrele-zene-ne-rade-u-vezama/||claudebot