Pet načina na koje se snažne žene nose sa prekidom veze

Objavljeno: 12. 5. 2015 u 16:53h

Prekidi su generalno ne baš prijatna stvar, ali kada ste ostavljeni, stvari mogu biti još i teže. To je nešto kroz što je svaka žena prošla bar jednom u životu, ali i nešto što se zaboravlja tokom vremena. Slomljeno srce jedna je od najtežih vrsta bola, ali dobra stvar vezana za taj osjećaj jeste da, kad jednom “zacijeli”, imate tendenciju da zaboravite koliko vas je boljelo.

Sledećih pet savjeta mogu vam pomoći da dostignete tu finalnu fazu zaboravljanja i da se lakše nosite sa slomljenim srcem.

Zaokupite misli nečim drugim

Najbolji način da prevaziđete raskid jeste da, bukvalno, trenirate svoj mozak da razmišlja o nečem drugom. Ključ je da izaberete nešto ili nekoga o čemu ćete razmišljati, a što će vam u potpunosti odvratiti misli od raskida. To može biti bilo šta – od planiranja putovanja, preuređenja ili nečega oko čega ste veoma uzbuđeni. Štagod da je u pitanju, birajte mudro, jer to bi trebalo biti u potpunosti nepovezano sa bivšim. Svaki put kada vam on padne na pamet, natjerajte se da razmišljate o toj drugoj stvari. Na početku je teško, ali ako je ta druga stvar dovoljno privlačna ona će vam pomoći da vaše misli ne usmjeravate na vezu koja je završila.

Izađite iz kuće

Sjedenje u kući uz romantične filmove i enormne količine slatkiša imaće uticaj da se osjećate još tužnije i potištenije te će vaše mentalno stanje učiniti nepodnošljivim. Otiđite u kupovinu, pogledajte film koji nema veze sa romantikom, otiđite frizeru ili se nađite sa prijateljicama na piću. Uradite sve što je potrebno da izađete iz kuće i “pročistite” misli. Uradite nešto lijepo za sebe. Vi to zaslužujete.

Nemojte ga kontaktirati

Ovo je obično i jedan od najtežih koraka, ali je i najzahvalniji. Sasvim je normalno da mislite na bivšeg nakon raskida. Međutim, ni pod kojim uslovima ga ne trebate kontaktirati, bilo da je to u formi elektronske pošte, razgovora ili preko društvenih medija. Kontaktiranje bivšeg jedan je od načina da pogoršate stvari, jer ćete se nakon toga osjećati još lošije, a i izgledaćete očajno. Ako vas je on ostavio, zaista nije dobra ideja da ga kontaktirate nakon raskida. Sačekajte da on kontaktira vas. A šta ako to ne uradi? Onda još i bolje, jer to znači da on i nije bio za vas.

Držite se dalje od društvenih medija

Zato što oni mogu samo pogoršati situaciju. Nemojte “uhoditi” te “savršene” parove zbog kojih ćete se osjećati samo gore, jer ćete poželjeti da se vaša veza nije okončala; ne gledajte te zabavne fotografije koje su uslikane tokom vikenda i zbog kojih ćete postati ljubomorni i, na kraju, nipošto nemojte uhoditi bivšeg na društvenim mrežama. To može dovesti samo do pogoršanja situacije, a vi ćete se osjećati još lošije.

Ne žurite

Mnogi smatraju da je najbolji način kako bi se neko prebolio da se upuste u vezu sa nekim novim. To je, zapravo, jedna od najgorih stvari koju možete uraditi. Šanse da ćete pronaći “savršenog” partnera odmah nakon raskida gotovo su ravne nuli. Umjesto toga, ono što se najčešće dešava je da možete završiti sa nekim ko vam pruža malo pažnje i naklonosti (za kojom žudi svaka žena nakon raskida) te se možete razočarati kada shvatite da ta nova osoba nije vaš bivši. Od “šema” za jednu noć nećete se osjećati bolje. Zbog njih će vam još više nedostajati ono što ste imali ili će učiniti da se osjećate još gore. Ne žurite sa bilo čim nakon raskida. Ono što vam je zaista potrebno je malo nezavisnosti kako biste svoj život ponovo vratili na pravi kolosijek.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/pet-nacina-na-koje-se-snazne-zene-nose-sa-prekidom-veze/||claudebot