Evo koliko je seksa potrebno da zdrav i srećan život!

Objavljeno: 12. 4. 2015 u 16:59h

Seks je dobar za cjelokupno zdravlje, to već znamo, ali da li ste se zapitale koja je optimalna doza seksa, koja je potrebna da budete zdrave, srećne, nasmijane i inspirativne.

Elite Daily je sproveo studiju i otkrio da je optimalna količina seksa, koja obezbjeđuje sve pomenute benefite jednom dnevno.

Studija koja je sprovedena u Australiji je otkrila da ljudi, koji imaju odnos jednom dnevno imaju 50 procenata manje šanse od smrti usljed bilo kog medicinskog razloga od onih koji imaju seks jednom nedjeljno ili mjesečno.

Druga studija, koju je sproveo američki naučnik Debi Herbenik, otkrila je da su odrasli, kojima je jutarnji seks prva stvar, kojom otpočnu dan, ne samo optimističniji u ostatku dana, već takođe imaju jači imuni system od onih ljudi koji se radije opredijele za šolju čaja i tost prije nego što izjure na posao.

Izvještaj iz Psychology Today je mjerio kreativnost nakon ispitivanja parova da zamisle dugu šetnju plažom sa voljenom osobom i brzi seks u sjenu sa strancem. Pogodite koja opcija ih je činila kreativnijim? Naravno, druga opcija.

Izvor: Cosmopolitan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/evo-koliko-je-seksa-potrebno-da-zdrav-i-srecan-zivot/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])