Šta zapravo znači “volim te” poslije pet mjeseci veze? A šta poslije godinu dana?

Objavljeno: 7. 2. 2015 u 15:25h

Kad prvi put kažete “volim te” nekom to je trenutak u vašoj vezi koji ćete oboje pamtiti. Ali te riječi nemaju uvijek isto značenje. U zavisnosti od toga u kojoj fazi veze se nalazite to može uticati i na težinu izgovorenih riječi.

ljubav

Šta zapravo znači “volim te”?

TRI MJESECA: OVO JE ZANIMLJIVO/SVIĐA MI SE KUDA IDEMO

Iz perspektive duge veze, tri mjeseca je kratak vremenski period. Kada u ovoj fazi kažete “volim te”, kao da ste rekli volim ovaj trenutak u svom životu. Čini vam se da bi moglo da traje cijeli život. Ali budite realni. Imali ste dijete koje su trajale duže. Možda vam je izletjelo slučajno ili vas je ponio trenutak. To nije ljubav kakvu imate prema ljudima koji su u vaše životu oduvijek, ali osjećaj je ipak poseban i drugačiji.

ČETIRI MJESECA:

Sada vjerujete svom partneru i spremni ste da probate nove poteze u krevetu. Otvarate se sve više ka  osobi sa kojom ste u vezi i reči “volim te”   predstavlju odraz povjerenja.

PET MJESECI:

Na isteku ste faze medenog mjeseca i oboje volite vrijeme koji provodite zajedno. “Volim te” u ovoj fazi znači “ti si važan u mom životu”, ali još uvijek postoji mali strah da će vam srce biti slomljeno.

ŠEST MJESECI:

Vas dvoje ste zaluđeni jedno drugim, ostavljate romantične poruke na društvenim mrežama. U ovoj fazi “volim te” znači “volim osjećaj koji i meni izazivaš i volim osobu kakva sam kada sam sa tobom”.

SEDAM MJESECI:

Voljeti nekog je kao preseliti se u novi grad. Što više vremena prođe, to su vaša osjećanja jača. Kada izgovorite “volim te” nakon sedam mjeseci zapravo želite da kažete “što je moje to je i tvoje”. Više ne pravite planova a da vaš parner nije u potpunosti uključen u to.

DEVET MJESECI:

U ovoj fazi prirodnije vam je da ste zajedno nego da ste odvojeni. “Volim te” je sada mnogo ozbiljnije, čak i kada je izrečeno kroz šalu ili SMS poruke. Sada ste mnogo bliži, pa čak i ako se ne slažete oko nekih stvari, znate da je vaša ljubav dovoljno jaka da to izdrži.

GODINU DANA: TI SI MOJ SVIJET

Više ne možete da se sjetite kako izgleda svijet bez njega/nje. Vaši životi su zaista isprepletani. Ovo “volim te” je zaista jako.  Više se ne postavlja pitanja ko koga više voli. Osjećate se sigurno i bezbjedno.

GODINU DANA I PET MJESECI: U OVOM SMO ZAJEDNO

Ako se vaš partner osjeća loše i vi se osjećate loše. Žrtvovaćete se jedno za drugo, zato što volite jasno drugo.  Ljubav je objašnjenje za vaše ponašanje. Kada kažete “volim te”,  zapravo ste rekli “nisi sam/a”.

DVIJE GODINE: MISLIM NA NAŠU BUDUĆNOST

Vaša ljubavna priča više nije ograničena na to kako ste se upoznali ili šta se dogodilo u prošlosti. Sada ste okrenuti budućnosti i zajedničkim planovima. Tada “volim te” znači da želite više. Sada ste iskreni i potpuno otvoreni.

TRI GODINE, ZAJEDNIČKI ŽIVOT: VJENČAĆEMO SE

Prelazite na sljedeći korak u vezi pa se tako mijenja i značenje reči “volim te”. Očekujete da vaša veza postane trajna. Želite da dijelite sve,  od adrese do prezimena.

ČETIRI GODINE, BRAK: NEVJEROVATNO

Sada “volim te” zvuči kao riječ. Pravo značenje je u vašem srcu. A to se ne može reći riječima. To se mora doživjeti.

Izvor: Žena blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/sta-zapravo-znaci-volim-te-poslije-pet-mjeseci-veze-a-sta-poslije-godinu-dana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])