Dva ključna pitanja koja predviđaju budućnost vaše veze

Objavljeno: 1. 2. 2015 u 14:48h

Muči li vas pitanje da li je baš on prava osoba za vas, ona koju ste čekali cijelog života? Naučnici su došli do zanimljivih odgovora.

Pariz

Prema ovom istraživanju, bitni su odgovori na dva pitanja koja mogu pokazati da li ćete se razvesti ili ne u budućnosti.

A ona glase: “Da li ste srećniji sada kad ste u braku nego kad ste bili single?” i “Šta mislite, kako je vaš suprug odgovorio na isto pitanje?”

Osobe koje su uvjerene da ne bi bile ništa manje srećne i da su singl imaju više šansi da će se razvesti u periodu od šest godina. Ispitanici koji su precjenili mišljenje njihovih partnera da su srećni u braku, imali su još više šansi da se razvedu u periodu od šest godina.

Ovo istraživanje sprovedeno je u osamdesetima i u njemu su učestvovala 4.242 para, a postavljena su im spomenuta dva pitanja. Leora Friedberg i Steven Stern sa Univerziteta u Virdžiniji nedavno su analizirali te podatke potvrdivši tvrdnje.

Osobe koje su odgovorile da ništa manje srećne ne bi bile ni da nisu u braku u većem su postotku završile same. Tek 40,9 odsto ispitanih tačno je procijenilo kako je njihov partner odgovorio na postavljeno pitanje o sreći u braku. Ovo pokazuje da čak 60 odsto parova ne poznaje dovoljno svog partnera. Što supružnik slabije procjeni sreću prtnera, veća je mogućnost da će sve loše završiti.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/dva-kljucna-pitanja-koja-predvidaju-buducnost-vase-veze/||claudebot