Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 11:35h

Prirodno je da se žena bori za ljubav svog muškarca, ali kada dođe do braka to prelazi u nadmetanje za njegovu ljubav sa svekrvom.

svekrva i snaja

Istraživanja su pokazala da su majke mnogo više zabrinute kada njihov sin treba da stane na ludi kamen nego ćerka. Tu napetost osjećaju i „novopečene“ supruge, pa se boje da li će njihova svekrva ružno da priča svom sinu o njegovoj ženi ili se možda previše miješati u njihov brak.

U istraživanju je učestvovalo 89 majki koje su otkrile svoje najveće brige. Naime, one se najviše plaše da ih nakon vjenčanja sin više neće često posjećivati i da će ga supruga promijeniti.

Osjećaj konkurencije između snaje i svekrve objašnjava činjenica da se obje žene nadmeću za pažnju jednog muškarca. One mogu imati zategnut odnos i zbog toga što ne znaju kako da se ponašaju jedna prema drugoj.

Gdje je muškarac u ovoj priči?

Kada se njegova majka i supruga svađaju muškarcu instinkt govori da se „sakrije“, iako bi trebao da posreduje u odnosu između supruge i majke i stavi svoju ženu na prvo mjesto, pokazala su istraživanja.

Sa druge strane, ženama se savjetuje da treba da svedu na minimum negativna osjećanja i uključe svekrvu u porodična dešavanja. To najbolje mogu da postignu ukoliko često prirede porodične večere ili joj pošalju fotografije unuka.

Slične rezultate pokazalo je i istraživanje iz 2008. godne univerziteta Kembridž, koje je pokazalo da 60 odsto žena osjeća napetost u odnosu sa svekrvom, dok samo 15 odsto muškaraca osjećaju isto u odnosu sa svojom taštom.

Izvor: tportal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/zasto-je-tesko-imati-dobar-odnos-sa-svekrvom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])