Ideje kako da dekorišete dom i praznični sto: Sve u znaku Vaskrsa (Foto)

Objavljeno: 30. 4. 2016 u 14:17h

Vaskrs kao najveći hrišćanski praznik, popraćen toplim majskim vremenom i proljećnim ugođajem, biće još ljepši ukoliko prigodno dekorišete dom i prazničnu trpezu. Osim tipičnih vaskršnjih dekoracija, možete koristiti i proljetne motive poput cvijeća, grančica, slame i slično.

Da bismo vas inspirisali i probudili maštu, donosimo vam nekoliko zanimljivih i razigranih ideja kako da ukrasite svoj dom i vaskršnji stol. Dekoracije ne morate kupovati, već neke možete napraviti i sami od motiva i detalja koje ćete pronaći u prirodi.

Dajte mašti na volji i prepustite se prazničnom raspoloženju. Vedre boje proljećnog cvijeća unijeće dodatnu radost, kao i drvca na kojima možete objesiti obojena jaja.

Uz sezonsko cvijeće, budite maštoviti i primijenite prostirke od trave, koje će poslužiti kao dekoracija stola, komode ili police. Ugođaj naglasite vaskršnjim simbolima.

Vaskršnje drvce je odličan dekor kako za praznični sto tako i prostor uopšte, jer unosi proljećne ugođaje u dom. U zavisnosti od atmosfere koju želite naglasiti, vaskršnju ili proljećnu, odaberite prikladne ukrase, koji će vizuelno obogatiti drvce. Smjestite ga u ukrasnu ili staklenu posudu, koju možete dodatno ispuniti dekorativnim kamenjem radi stabilnosti i ukupnog utiska.

Simboli vezani uz Vaskrs, poput pisanica, vaskršnjih drvaca ili zečeva, nemaju izvornu hrišćansku tradiciju, ali se javljaju kao simboli ovog praznika na najveću radost najmlađih.

Efektan detalj koji će biti pravi ukras na stolu su salvete u obliku zeca. Pratite instrukcije sa fotografije i za nekoliko minuta složite salvetu tako da liči na zeca.

I naravno, najbolji ukras na stolu će biti maštovito obojena i ukrašena vaskršnja jaja.

Mini-saksije

Za pravljenje ovog dekora trebaće vam malo više strpljenja kako prilikom ljuštenja jaja ne biste polomili ljusku, ali ni to neće smetati kada u njih stavite nekoliko procvjetalih biljčica. Ljubičice, kućna srećica ili drugo sitno cvijeće odlično će se uklopiti u ove mini-saksije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kuca-i-vrt/ideje-kako-da-dekorisete-dom-i-praznicni-sto-sve-u-znaku-vaskrsa-foto/||claudebot