Upozorenje roditelja koji umalo nisu izgubili sina: Grožđe može biti opasno za djecu

Objavljeno: 29. 11. 2015 u 12:24h

Jedna mama doživjela je pravu dramu kada je njen dvogodišnji sin počeo da se guši grožđem. Nakon toga, ona je na svom Fejsbuk profilu podijelila fotografiju sa uputstvom za bezbjedno konzumiranje ovog voća.

Svi znaju da bi grožđe, prije nego što se da djeci, trebalo oljuštiti kako bi se izbjeglo moguće gušenje. Međutim, šta ako vaš mališan proguta cijelo zrno dok ne obraćate pažnju. Ili šta ako isiječete zrno, ali to ne uradite na pravi način.

Mami Sofi Džekson se dogodilo upravo to – njen dvogodišnji sin Džejk je prilikom njene nepažnje stavio nekoliko zrna u usta i počeo da se guši. U njenom postu na Fejsbuku ona je objasnila šta se tačno dogodilo, ali i kako je, na sreću, uspjela da ga spase.

Sofi je rekla da je dječaka odmah položila na svoja koljena i lupila po leđima nekoliko puta, međutim, kada je shvatila da ništa ne postiže, gurnula je prste u njegovo grlo. Iako je preporuka da se ovo nikako ne primjenjuje, jer se guranjem djelići hrane mogu još više zaglaviti, Sofi je, baš kao što bi i svaka druga majka u toj situaciji učinila, pokušala sve kako bi spasla svoje dijete.

“Mark (muž) je udarao Džejka po leđima, dok sam ja zvala Hitnu pomoć. Bilo je strašno, Džejk nije mogao da diše, dok je Eli plačući vikala: ‘Umrijeće, mama, šta da radimo’. Moj dječak je odjednom postao plav i ljubičast, a onda je moja mama gurnula prste u njegovo grlo ne bi li uspjela da izvuče grožđe, dok je ga je Mark istovremeno lupao po leđima. Zahvaljujući svojim noktima, mama je uspela da izvuče jedan deo zaglavljenog zrna i tako oslobodi bar malo prostora za disanje.
Ispostavilo se da je dvogodišnji Džejk progutao cela zrna grožđa, ali je Sofi shvatila da se čak i zrna sečena na određeni način mogu zaglaviti u malenom grlu. Ona je zato podijelila fotografiju na kojoj se može vidjeti kako bi roditelji trebalo da seku grožđe i budu sigurni da neće doći do kobnih situacija.

Maleni Džejk se sada osjeća dobro, a poruka njegove mame svim roditeljima glasi:

“Nadam se da će iskustvo mog sina navesti roditelje da povedu računa, ali i da na vrijeme nauče šta treba da urade ukoliko se i sami nađu u sličnoj situaciji. Takođe, ako moj sin ikada opet bude želeo da jede grožđe, uvijek ću mu davati isječeno baš kao na slici.”

Izvor: Superzena

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kuca-i-vrt/upozorenje-roditelja-koji-umalo-nisu-izgubili-sina-grozde-moze-biti-opasno-za-djecu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot