Za nekoliko minuta napravite savršeno čokoladno zadovoljstvo (Video)

Objavljeno: 7. 11. 2015 u 15:08h

Sama pomisao na čokoladu mami osmijeh na lice, pa će se mnogi zapitati zašto bi se uopšte mučili da spreme kolač kad mogu uživati u kockici čokolade bez mnogo muke?

Zato što je ovaj čokoladni mus još ukusniji, a priprema je toliko jednostavna da čak i neiskusne domaćice nemaju izgovor da ne pokušaju da ga spreme.

Potrebno je:

Za prvi fil: 180 grama crne čokolade, 60 ml vode i još 70 ml hladne vode iz frižidera

Za drugi fil: 180 grama mlečne čokolade, 60 ml vode i još 60 ml hladne vode iz frižidera

Za treći fil: 180 grama bele čokolade, 60 ml vode i još 40 ml hladne vode iz frižidera

Priprema:

Otopite sve tri vrste čokolade u 60 ml vode u mikrotalasnoj na 30 sekundi i promešajte. Ponovo uključite mikrotalasnu na 20 sekundi i opet promešajte. Ako ostane neotopljene čokolade, postupak ponovite još deset sekundi.

Potom svaku smesu stavite u kesu za zamrzivač i ostavite sat vremena na dubokom zamrzavanju. Tako hladnoj čokoladi postepeno dodajte hladnu vodu iz frižidera i izmiksajte mikserom na najjačoj brzini dok ne postane glatka. Čokoladu sipajte u čašu u slojevima iostavite u frižideru još pola sata.

Pogledajte detaljanija uputstva za priremu ovog slatkiša u videu:

Izvor: NN

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kuca-i-vrt/za-nekoliko-minuta-napravite-savrseno-cokoladno-zadovoljstvo-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])