Kako da gajite đumbir kod kuće

Objavljeno: 27. 8. 2015 u 18:48h

Želite naučiti kako da uzgojite đumbir? Ovdje ćemo spomenuti kratka uputstva za uzgoj ovog jako ljekovitog korijena đumbira.

Spominjali smo mnogo puta kako je đumbir jako ljekovit i cijenjen, pa s obzirom na sve to dobro je znati i da ga možete posaditi sebi kući, i tako uvijek imati pri ruci taj lijek iz prirode.

Ne trebate biti posebno vješti da bi sebi uzgojili korijen đumbira. Spominjemo korijen a ne biljku, i to s razlogom, jer od te biljke, kao lijek koristimo najčešće gomoljasti dio, odnosno korijen.

Đumbir jako dobro može uspjeti kod vas kući, pa naučite kako se sadi i kako da uvijek imate đumbira pri ruci.

Sve što vam treba za sadnju đumbira jeste posuda sa zemljom i kupljeni korijen đumbira koji ćete posaditi.

Sadnja je laka: stavite u saksiju jedan “prst” đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspije. Zalijevajte često. Ne traži dosta svjetla, ali traži toplotu.

Savjetujemo da ga posadite kao kućnu biljku u ranu jesen, a kada dođe proljeće da ga prebacite u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je izabrati mjesto sa rastresitom zemljom i redovno zalijevajte. Ne treba da se brinite oko štetočina i nekih problema koji mogu napasti biljku.

Ukoliko se brinete o svojoj biljci zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 meseci prije nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji.

Sadnja đumbira je jednostavna, i ne zahtijeva puno brige tokom rasta biljke. Ovaj prirodni lijek će vam pomoći u mnogim slučajevima, jer đumbir liječi stvarno puno bolesti koje nas mogu snaći.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kuca-i-vrt/kako-da-gajite-dumbir-kod-kuce/||claudebot