Rent a car: Četiri savjeta koji će vam uštediti novac

Objavljeno: 26. 7. 2016 u 19:00h

Korištenje rent a car usluga u svijetu je uobičajena stvar, dok kod nas dosta ljudi ne zna kako funkcioniše ova usluga. Možete se lako naći u situaciji da vam iznajmljivanje auta zatreba i zato je bitno poznavati kako funkcioniše sistem najma. Ako imate potrebu da koristite agenciju rent a car u Tuzli ili nekom drugom gradu u našoj državi, pronašli smo za vas nekoliko savjeta.

1. Cijena rent a car usluge

Šta cijena uključuje? Relativno niska cijena privlači vašu pažnju ali zapitajmo se: gdje je ”kvaka”? Jako niska cijena može značiti da ćete platiti za pređenu kilometražu i za osiguranje vozila. Dakle, niska cijena vas može koštati duplo, ukoliko ne obratite pažnju šta zapravo ona uključuje. Cijena može biti osnovna, što znači da cijena uključuje cijenu dnevnog najma i da ćete obavezno da doplatite kilometražu i osiguranje a cifra može da bude tri puta veća nego ona koju su nam saopštili.

2. Starost i tehnička ispravnost vozila

Tehnička ispravnost i bezbjednost su najvažniji elementi pri odabiru vozila, dok bi cijena trebala biti na zadnjem mjestu. Raspitajte se koliko je auto prešlo kilometara, koliko je staro i da li se redovno servisira. Razlika u cijeni može biti do 10 KM između agencija, obzirom da su skuplja auta redovno servisirana a vi izaberite između male uštede i vlastite bezbjednosti. Rent a car agencije nude ”svašta”, za sitne novce možete dobiti auto koje je staro do 7 godina i prešlo oko 140.000 km. Zapitajte se da li vi to želite zaista voziti? Da li želite na službenom putu ili odmoru servisirati ili popravljati tuđe auto čije korištenje ste još i platili?

3. Osiguranje

Klijent mora dobro da se raspita kod agenta koje vrste osiguranja se nude, po kojoj cijeni i šta su obaveze i odgovornosti vozača tj. najmoprimca rent a car vozila u slučaju štete i/ili krađe vozila. Ono što doslovno morate da obezbjedite u ovoj situaciji je policijski zapisnik o šteti ili krađi, a ukoliko to niste uradili, troškove snosite Vi! Naime, ni jedno kupljeno osiguranje ne važi ako niste obezbjedili policijski zapisnik agenciji, koja će na osnovu njega da potražuje nadoknadu štete ili krađe vozila od osiguravajućeg društva. Zahtjevajte detaljno objašnjenje agenta vezano za osiguranje jer je to pravi i jedini način da se zaštitite od neplaniranih dodatnih troškova.

4. Trajanje najma

Rent a car agencije u ponudi nude jednodnevno iznajmljivanje tj. 24 sata. Možete automobil koristiti kraće npr. pet sati, ali cijenu koju ćete platiti je ona od jedan dan tj. 24 sata. Ukoliko auto uzmete u ponedjeljak u 16h a želite ga vratiti u srijedu u 16h, to je 2 dana najma, ali ukoliko zakasnite i vratite auto u srijedu poslije 16h, agencija će vam uračunati cijeli novi dan. Dakle, platićete puna 3 dana iako ste zakasnili samo 20 minuta.

najam auta

Nadamo se da će vam ovi savjeti koristiti i da će vas spasiti skrivenih troškova, naravno tu su i drugi troškovi, poput onih ako ste vratili 10 litara goriva više u rezervaru. Imajte na umu ove savjete kada posegnete za uslugom rent a car agencije i ne zaboravite pogrešan izbor je najskuplji izbor. Sretno!

Banjaluka.com

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/rent-a-car-cetiri-savjeta-koji-ce-vam-ustediti-novac/||claudebot