“Kofeinski spavanac”: Kombinacija koja povećava produktivnost

Objavljeno: 16. 3. 2016 u 17:36h

Navodno upravo kombinacija kafe i kratkog sna čini odličnu kombinaciju, pogotovo za ljude koji puno rade

Mnoge slavne osobe pouzdaju se u nekoliko kratkih spavanaca tijekom dana koji osiguravaju bolju koncentraciju.

A jeste li znali da bi ih bilo poželjno kombinovati s kafom?

Zvuči čudno, ali navodno upravo kombinacija kafe i kratkog sna čini dobitnu kombinaciju, pogotovo za ljude koji puno rade.

Ako nakon ispijanja kafe odlučite odspavati 10 do 20 minuta, dobićete dvostruku dozu energije t tako povećati svoju efikasnost, piše Vox.

Za najbolje rezultate bilo bi poželjno popiti espresso ili domaću kafu, a možete da probate i crni čaj.

Čak i ako ne uspijete utonuti u san, već samo žmirite, opuštate se i meditirte, nivo energije u tijelu znatno će se povećati, kažu stručnjaci.

Zvuči super, još samo da smislimo kako ćemo ove spavance objasniti šefu…

Izvor: Nezavisne/index.hr

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/kofeinski-spavanac-kombinacija-koja-povecava-produktivnost/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot