10 stvari koje ne bi trebalo nikada da platite

Objavljeno: 17. 1. 2016 u 09:22h

Smatrajte ovu listu nekom vrstom popisa svakodnevnih stvari za koje ne bi trebalo da se izdvaja novac.

1. WiFi van kuće

Ako već morate ga plaćate u stanu, Internet ne morate plaćati u javnom prostoru. Većina ugostiteljskih, ali i svih drugih objekata danas nudi besplatan Wifi. Vaša odluka da ga ne plaćate, mogla bi biti korak ka utopiji beplatnog interneta svuda – kojoj naginjemo.

2. Flaširana voda

Jedan od najdovitljivijih izuma kapitalizma je činjenica da je uspio da ubijedi ljude da im treba voda u bocama. Živimo, na sreću, na području koje se može pohvaliti čistom i kvalitetnom vodom pa svoju bocu možete iskoristiti višekratno puneći je vodom iz česme.

3. Bankarske nadoknade

Mjesečne nadoknade za odražavanje mogu biti pravo finansijsko opterećenje. Trebalo bi izbjegavati i bankomate koji vam uzimaju proviziju dok podižete novac.

4. Fitnes

Niko ne bi trebalo da plaća članstva u teretanama i sličnim mjestima u kojima se vježba naplaćuje. Rekreacija je besplatna. Na primjer, možete pješačiti, trčati.

5. Mobilne kompanije

Kompanije kupce mame novim jeftinijim tarifama, ugovorima sa više povlastica ili besplatnim uređajima. Ne treba vam najnoviji i najveći mobilni čim se pojavi na tržištu. Operateri i proizvođači trebaju vas, a ne vi njih.

6. Knjige

Iako je ovde riječ o jednoj od strasti, i u njoj valja biti umjeren. Knjige se još uvijek mogu pozajmljivati od prijatelja ili u biblioteci, a tu su i prednosti online biblioteka koje su – besplatne.

7. Led

Riječ je o smrznutoj vodi koji možete sami proizvesti u svom domu. Zašto biste je plaćali?

8. Kablovska televizija

Većina sadržaja koji se emituje na kablovskim televizijama dostupna je na Internetu na nekim od streaming platformi, pri čemu je naknada za korišćenje njihovog sadržaja niža od one koju obično plaćate kablovskoj televiziji.

9. Višesatni razgovori

Skajp. Besplatna i praktična alternativa.

10. Karte za muzeje

Gotovo svaki muzej ima dan otvorenih vrata kad je ulaz posjetiocima besplatan.

Izvor: Poslovni dnevnik

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/10-stvari-koje-ne-bi-trebalo-nikada-da-platite/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot