Kako zavoljeti svoj posao?

Objavljeno: 4. 10. 2015 u 08:18h

Možda ne želite to priznati jasno i glasno, naročito u vrijeme recesije i nestabilne ekonomske situacije, no možda ne volite svoj posao.

I to vas pomalo straši. Na kraju krajeva, znate da postoje ljudi koji bi dali sve da su na vašem mjestu. No, osjećate se jadno i očajno iz dana u dan i to nije dobro za vas, vaše tijelo, um i duh.

Ovo je ključna tajna ako živite s poslom kojeg ne volite: ako ne možete promijeniti svoj posao, promijenite svoj stav toliko jako da u svom poslu počnete uživati. To je pravi izazov, a svi mi volimo izazove. Probajte promijeniti stav i u svoj poslovni život ćete unijeti mir, udobnost, sreću i stabilnost.

I malo je puno

Razmislite o malim radnjama koje radite u toku dana. Primjerice, na putu na posao ili s posla. Velika je vjerojatnost da ste rutinu učinili nepodnošljivom sami, i to bez razloga. Napravite popis stvari koje vas usrećuje i koje vam pružaju užitak na poslu. Ako se ne možete baš ničega sjetiti, počnite stvarati materijale za tu listu.

Njegujte društvene odnose

Porazgovarajte s konobarom dok pijete kavu prije posla ili tijekom pauze. Porazgovarajte s članovima svog tima čak i ako ne morate ništa odraditi. Izdvojite vrijeme da pomognete onome kome je pomoć potrebna i nemojte očekivati apsolutno ništa zauzvrat. Osjećaj povezanosti s ljudima koje susrećete tijekom radnog dana će vas potaknuti da zavolite svoj posao.

Budite uredni i pedantni

Baš svaku radnju, od priprema za sastanak do slaganja papira, gledajte kao na nešto nad čime imate kontrolu. U stvari, kada obavljate stvari zato što možete, a ne zato što morate, postat će vam užitak obavljati ih. Svoje radno mjesto držite urednim, ne dopustite da bude u kaosu jer će tada polagano nastajati kaos i u vašoj glavi. Većinu vremena radite to što radite pedantno. Nemojte obaveze odrađivati samo da ih se riješite. Odradite svaki dio posla tako da se time možete ponositi.

Važnost društvene podrške

Jedna od najboljih stvari koju možete napraviti ako ne volite svoj posao jest da stvorite društveno okruženje koje vam odgovara.

Budite prijateljski nastrojeni

S kolegama na poslu održavajte prijateljski i iskren odnos. Svatko voli iskrenost, koliko god ona ponekad teška bila. Razgovarajte s njima o problemima na poslu i o tome što biste zajedno mogli napraviti da vam svima bude ugodnije.

Budite pozitivni

Ako radite u okruženju koje baš i nije naročito pozitivno, postanite iznimka. Rijetki su slučajevi kada negativnu atmosferu baš nikako ne možete promijeniti u pozitivnu. Ako ste već dali sve od sebe i nije uspjelo, nemojte dopustiti da okolina narušava vaš mir.

Zadržite privatnost

Ne morate s kolegama na poslu dijeliti informacije o svom privatnom životu. Ako ste sretnik koji je na radnom mjestu upoznao novog prijatelja, onda uistinu ni nemate razloga da ne volite svoj posao.

Budite osoba od povjerenja

Dobra atmosfera na radnom mjestu će biti još bolja ako ćete znati da ono što kažete u povjerenju i ostaje u povjerenju. Budite osoba za koju će svi znati da joj se mogu povjeriti i obratiti kada se susretnu s problemima.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/kako-zavoljeti-svoj-posao/||claudebot