Primijenite ove trikove i odjeća će vam uvijek mirisati svježe

Objavljeno: 20. 9. 2015 u 12:45h

Svi volimo miris čiste i svježe oprane odjeće, no nažalost taj miris ubrzo izlapi. Dovoljno je da odjeća malo duže stoji u ormanu i miris omekšivača vrlo brzo nestaje.

1. Perite odjeću nakon jednog nošenja

Nije neka mudrolija. Odjeću bi trebalo da peremo često, odnosno nakon svakog nošenja, ako želimo da ona uvijek bude svježa i mirisna. Ipak, izuzetak su farmerke. Stručnjaci preporučuju da ih ne peremo često jer se onda brzo uništavaju. Perite ih nakon što ste ih nosili dva-tri puta.

2. Prljav veš treba što prije oprati

Odjeću perite odmah nakon nošenja. Nikako nemojte da dozvolite da vam stoji nedjeljama u korpi za veš.

3. Odaberite mirišljavi deterdžent za veš

Deterdžent za pranje rublja vrlo je važna stavka prilikom pranja odjeće. Deterdženti se razlikuju, no svako ima svoje favorite. Takođe pronađite I svoj omiljeni omekšivaš za veš od koga će odjeća mirisati nakon pranja.

4. Nanesite losion za tijelo prije oblačenja

Ako neposredno prije oblačenja na tijelo nanesete mirisni losion vaša odjeća će imati taj miris I narednih dana. Vrijedi isprobati.

5. Pronađite svoj parfem

Postoje žene koje imaju svoj parfem i nose samo njega im taj miris daje poseban pečat. Ako ga uvijek koristite po njemu ćete biti prepoznatljivi kad uđete u prostoriju.

6. Pravilno nanesite parfem

Ako ste već pronašli svoj savršeni miris, trebalo bi da znate kako pravilno da ga nanosite. Nakon što ste nanijeli parfem na ključne tačke, pošpricajte ga po vazduhu i prođite kroz zamišljeni oblačić parfema. Nemojte špricati parfem direktno na odjeću jer bi to moglo izazvati mrlje. Čak i kad miris izlapi sa kože, vaša odjeća će I dalje lijepo mirisati.

7. Držite ormar otvoren

Ormani ponekad imaju čudne mirise, posebno ljeti. Zato je važno da ih redovno provjetravamo, češće tokom ljetnjih mjeseci. Takođe u orman možete staviti mirisne vrećice koje se mogu kupiti u drogerijama ili recimo vrećicu lavande ako ste skloniji prirodnim mirisima.

Izvor: zena.hr/prva

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/primijenite-ove-trikove-i-odjeca-ce-vam-uvijek-mirisati-svjeze/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot