Zanimljivi načini na koje možeš upotrijebiti limun u domaćinstvu

Objavljeno: 23. 8. 2015 u 16:39h

Malo limunovog soka ili kriška limuna, odlično će poslužiti za čišćenje prljavih površina , zaustavi krvarenje i počisti male posjekotine sokom od limuna.

LIMUNOV sok zaista je korisna tečnost, koja se može koristiti za čišćenje doma.

Donosimo nekoliko zanimljivih načina na koje možeš iskoristiti limun

1. Čišćenje radnih površina

Malo limunovog soka ili kriška limuna, odlično će poslužiti za čišćenje prljavih površina.

2. Osvježavanje kućnih aparata

Dodaj limunov sok ili krišku limuna u njih, kako bi ih osvježila. Npr. krišku limuna u mikrovalnu ili sok od limuna u perilicu posuđa, frižider i slično.

3. Dezinfikovanje rana

Zaustavi krvarenje i počisti male posjekotine sokom od limuna.

4. Uklanjanje neugodnih mirisa

I tu prije svega mislimo na uklanjanje neugodnih mirisa s nogu. Dovoljno je da na njih utrljaš malo limuna. Takođe, malo korice limuna u cipelama, podariće im svježiji miris.

5. Mrlje od bobica

S ruku ćeš ih ukloniti limunovim sokom, a s odjeće tako da ćeš mrlje prvo potopiti u hladnu vodu, a zatim iscijediti limunov sok na njih.

6. Potpourri

Limun je uvijek odličan sastojak za domaći potpourri.

7. Maska za lice

Pomiješaj sok od limuna, jogurt i med u masku za lice, koja će tvoju kožu učiniti savršeno blistavom i glatkom.

Izvor: Index.hr/Cafe.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/zanimljivi-nacini-na-koje-mozes-upotrijebiti-limun-u-domacinstvu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])