Tri načina kako da odstranite tamniji dio kože na laktovima

Objavljeno: 22. 8. 2015 u 12:35h

Ako su tamni laktovi nešto što vas brine, onda definitivno trebate probati nekoliko trikova. Možete efikasno riješiti suhu i tamnu kožu na laktovima i kod kuće služeći se bilo kojim od ova tri  jednostavna načina.

Maslinovo ulje i šećer

Ovo je odlična kombinacija za hidratant i piling kože, koji se može koristiti i po cijelom tijelu. Pomiješajte maslonovo ulje s jednomkašikom šećera. Masirajte laktove, kao i druge dijelove kože koji su suhi i ispucali. Učinite to za 5 minuta, a zatim operite kožu s toplom vodom, sapunom ili gelom za tuširanje.

Ostale zdravstvene beneficije maslinovog ulja:

Maslinovo ulje je takođe korisno protiv bolesti srca, dijabetes, rak, oksidativni stres, hipertenziju, osteoporozu i reumatoidni artritis.

Puter ili kokosovo ulje

Oba ova ulja su izuzetno efikasna kada su u pitanju prirodni proizvode za njegu kože. Oni omekšavaju kožu i hidriraju u isto vrijeme. Masirajte kožu s jednim od ova dva ulja prije odlaska u krevet. Utrljajte ga u dobro na vaše tijelo i ostavite da djeluje preko noći. Ponavljajte postupak sve dok koža ne omekša.

Kurkuma mlijeko

Kurkuma mlijeko se koristi inače za njegu kože, a svakako da pomaže i u drugim situacijama, kada je koža npr. suha i ispucala. Pomiještajte malo kurkume u prahu i mlijeko da dobijete gustu smjesu. Potom je dobro utrljajte u laktove i ostvite da djeluje pet minuta.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/tri-nacina-kako-da-odstranite-tamniji-dio-koze-na-laktovima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])