Osvježenje za vrele ljetnje dane: Ledena kafa koju ćete obožavati

Objavljeno: 7. 7. 2015 u 09:39h

Kafa je za mnoge omiljeni napitak, ali ljeti ga, kažu ljekari, treba izbjegavati. Ali ako ne možete bez kofeina, možete da pripremite hladnu, ukusnu, osvježavajuću kafu.

Screenshot_3

Lednu kafu možete spremiti i sami i to na nekoliko načina. Osim leda i kafe slobodno se poigrajte sa začinima, poput đumbira, a možete i da dodate sladoled ili voće.

Potrebno:

  • šolja i po hladne vode
  • dvije kašičice mljevene kafe
  • led
  • po želji šećer
  • šlag
  • voće

Priprema:

Za hladno kuvanje kafe prvo stavite kafu u bokal. Preko kafe prelijte hladnu vodu i preklopite. Ostavite da odstoji barem 12 sati. Nakon 12 sati procijedite kafu pomoću cjediljke kako biste uklonili sitna zrnca.

Prilikom serviranja u visoku čašu ulijete jednu trećinu hladno skuvane kafe, dvije trećine vode ili mlijeka i po želji dodajte šećer ili ostale dodatke kojima možete zasladiti kafu. Promiješajte dobro sve pa ubacite nekoliko kockica leda.

Uživajte!

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/osvjezenje-za-vrele-ljetnje-dane-ledena-kafa-koju-cete-obozavati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])