Jeftina alternativa: Tri originalne ideje za “lažni” klima uređaj

Objavljeno: 7. 7. 2015 u 10:40h

Danas su ljetni mjeseci postali nezamislivi bez klima-uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu prilikom tonjenja u san. Ali i njih možemo “zloupotrijebiti” te svoje tijelo izložiti temperaturi znatno nižoj od preporučene (unutrašnji prostor ne bi smio biti hladniji od 9 stepeni u odnosnu na vanjski).

A kao što grijanje ostavlja traga na kućnom budžetu u zimskim mjesecima, na njega jednako utiče i račun za struju pojačan radom klima uređaja.

Upravo zato donosimo alternativne prijedloge koji će vas rashladiti, bez smrzavanja nakon pogleda na račun ili pretjerano rashlađenog prostora.

1. Ispred ventilatora postavite široku plitku posudu te ih ispunite kockicama leda. Tako će vazduh koji duva iz ventilatora biti hladniji od vazduha sobne temperature, a njegova svježina će potrajati dok se ne otopi led.

2. Umjesto posude s ledom, ispred glave ventilatora stavite i zamrznutu bocu s vodom

3. U peškir stavite kockice leda, zarolajte ga tako da led ostane unutar peškira te ga zavežite između dvije stolice. Ventilator usmjerite prema peškiru kako biste rashladili vazduh. Kod ovakvog rashlađivanja, zbog otapanja leda, potrebna je postaviti posudu ispod peškira.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/jeftina-alternativa-tri-originalne-ideje-za-lazni-klima-uredaj/||claudebot