Proljećna pica od zelja

Objavljeno: 7. 5. 2015 u 16:44h

Za 4 osobe potrebno je: 1 tijesto za picu, 2 vezice zelja, 2 struka mladog luka, 100 g mekog kozjeg sira, 4 jajeta, 2 dl mlijeka, 3 kašike pavlake, kašičica morske soli, 1/4 kašičice bijelog bibera, 2 kašike parmezana i kašika maslinovog ulja.

Rernu zagrijte na 200 stepeni. Tijesto za picu stavite u pleh, premažite ga maslinovim uljem, prekrijte folijom i pecite oko 10 minuta da bude hrskavo i dobije zlatnu nijansu. Za to vrijeme operite i očistite zelje, operite i sitno isjeckajte mladi luk, stavite u kipuću vodu i kuvajte oko 5 minuta, pa procijedite i umutite u blenderu. U manjoj posudi pomješajte jaja, mlijeko, so i biber. Na tijesto prvo sipajte ravnomjerno sir, zatim krem od zelja i luka, a na kraju smjesu sa jajima. Pospite parmezanom i pecite 30 minuta na 150 stepeni.

pizza

Izvor: kodren.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/proljecna-pica-od-zelja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])