10 razloga da nikada ne prestanete vjerovati u vaše snove

Objavljeno: 24. 3. 2015 u 16:59h

Imate li osjećaj da više ne živite život kakav želite? Da li odustajete od obavljanja stvari o kojima ste oduvijek sanjali? Nemojte! Evo zašto nikada ne biste trebali prestati vjerovati u vaše snove.

san1

Život je previše kratak

Život je previše kratak da biste samo sjedili i ništa ne uradili po pitanju ostvarenja vaših snova. Čak ako je vaš san, primjera radi, da jednom sedmično odete na kafu sa prijateljicama ili piknik, uradite to, jer ćete se za deset godina zapitati kako je vrijeme tako brzo prohujalo.

Zbog vaših snova vi ste ono što ste sada

Niste postali ono što ste sada preko noći. Na tom putu su vas vodili vaši snovi i aspiracije. Usponi i padovi – sve se dešavalo s ciljem ostvarivanja većeg sna. Vjerujte u to!

Ako nećete vi, neko će drugi

Ne, niko vam neće “ukrasti” snove, ali možete sresti nekoga ko je imao snove slične vašima, ali ih je, za razliku od vas, ostvario. Ta osoba nije samo sanjala, već je i djelovala na ostvarenju sna. Šta vas sprečava?

Vi ste jedina osoba koja stoji na vašem putu

Još jedan razlog zbog kojeg ne trebate prestati sanjati i vjerovati u vaše snove je to što jedina osoba koja stoji na putu ostvarenja vaših snova ste, zapravo, vi. Nedostatak samopouzdanja, hrabrosti, samoljublja (zvuči poznato?) i još nekoliko stvari između ono je što vas sprečava da ostvarite vaše snove.

Snovi i ciljevi vam pomažu da napredujete

Kada nemate san ili cilj koji želite ostvariti tada imate i osjećaj kao da nemate razloga da nastavite dalje. Snovi i ciljevi vam pomažu da vam ne bude dosadno u životu i zbog toga je važno da ih imate, bili oni mali ili veliki.

san2

Nikad nije kasno

Nikada nemojte uzimati u obzir vaše godine, kada je riječ o ostvarenju snova. Uvijek imajte na umu da zaista nikada nije kasno.

Vaši snovi vas oblikuju

Još jedan dobar razlog zbog kojeg nikada ne biste trebali prestati vjerovati u vaše snove je to što vas vaši snovi definišu. Vas ne oblikuju samo uspjesi već i neuspjesi i padovi. Iz njih učite, postajete bolji i motivisaniji da uradite ono o čemu sanjate.

Snovi vas čine pozitivnijima

Oni vas čine pozitivnijima i to je nepobitna činjenica. Kada radite na ostvarenju vaših snova, tu nema mjesta depresiji i anksioznosti. Vaši snovi ne samo da vam pomažu da “pregurate” najizazovnije situacije već vas i čine pozitivnijima, srećnijima i lično zadovoljnijima.

Kada ne odustajete od snova, osjećate se samopouzdanije

Odluke koje donosite s ciljem ostvarivanja vaših snova mogu vam pomoći da svijet vidite iz sasvim druge perspektive i da se osjećate samopouzdanije i vrednije. To je važnije nego što mislite i zbog toga nikada nemojte prestati da sanjate i vjerujete u vaše snove.

Kada prestanete da sanjate, vi prestajete da živite

U ovom konkretnom slučaju gubite iz vida svrhu života i prestajete da se radujete malim stvarima i sitnicama koje život znače. To, naravno, nije dobro. Nemojte nikada prestati da sanjate, jer vam život može postati sumoran i težak. Sanjate. Vjerujte u vaše snove. Ostvarujte ih. Dajte sve od sebe na tom putu.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/10-razloga-da-nikada-ne-prestanete-vjerovati-u-vase-snove/||claudebot