Izbrišite lako tragove mamurluka

Objavljeno: 7. 1. 2013 u 19:33h

Žurke do zore, neko piće, sjajan provod. A ujutru, pred ogledalom, pitanje: ko je ova osoba? Izgledate starije. Tеn siv, podočnjaci tamni, kapci otekli. Nije lako, ali moguće je brzo se preobraziti u onu staru.

UMIJTE SE HLADNOM VODOM

Kako biste ponovo izgledali svježe, prvo se umijte hladnom vodom. Vidjećete, vašoj koži će zaista prijati takav tretman. Povratiće sjaj, postaće mekša i izgledaće kao da ste spavali regularno. Hladna voda će vas i razbuditi. Voda nije potrebna samo vašoj koži. I tijelo podjednako vapi za njom. Stoga popijte dve-tri čaše vode, najbolje mlake.

PROBAJTE ZELENU VODU

Ova voda zapravo nije zelena, već se čuva u zelenoj staklenoj flaši, koja se drži na suncu (dovoljno je da je dan sunčan) od šest do osam sati. Pije se prohlađena. Pod dejstvom sunčevih zraka u vodi se talože ljekovite materije koje čiste organizam od toksina i podstiču cirkulaciju, a zna se da je prokrvljena koža sjajnija i zategnutija.

NAMAŽITE HIDRATANTNU KREMU

Čak i ako spavate oko šest-sedam sati, ćelije organizma gube vodu. Zamislite u kakvom su stanju tek posle lude žurke i dva sata sna! Koža postaje suva, a kad je tako, vi izgledate znatno starije. Prava hidratantna krema je ključ za rješenje takvog problema, i to ne samo u specijalnim situacijama. Na duže staze upotreba hidratantne kreme preventivno utiče na pojavu bora.

PAZITE ŠTA JEDETE

Da se posljedice mamurluka ne bi još više vidjele, pazite šta jedete dan poslije. Izbjegavajte previše soli i masnu hranu. A na alkohol zaboravite. Zbog njega i imate te ružne kesice ispod očiju.

UKLONITE OTOKE

Najbolji lijek za bljedilo i otekle kapke su obloge od mlijeka ili vode s kockicama leda. Potopite peškirić u tečnost, spustite ga na oči i držite dva-tri minuta. Čak i krema na bazi vode uspješno otklanja otoke ako je prethodno veče stavite u frižider i stavite na lice odmah nakon što se umijete hladnom vodom.

OČISTITE LICE PRED SPAVANJE

Da li ćete nakon burne noći ujutru izgledati svježe i lijepo zavisi i od toga kako tretirate kožu prije nego što legnete u krevet. Pretpostavka je da će se na koži nakupiti dosta prljavštine, što od dima, što od šminke. Dakle, temeljno čišćenje je obavezno. Sredstvom za uklanjanje šminke odstranite prvi sloj prljavštine, potom se umijte, a onda očistite lice blagim tonikom.

TRI POTEZA ŠMINKE

Dan nakon što ste proveli ludu noć ne opterećujte lice s mnogo šminke.

– Korektorom pokrijte podočnjake, ali ne stavljajte tečni puder na cijelo lice.

– Malo uvijte trepavice i stavite maskaru.

– Nanesite rumenilo u roze ili kajsija boji. Bolje da bude kremasto nego u prahu ili kamenu. Izgledaće čudesno na vašim obrazima i potpuno će vas osvježiti.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/izbrisite-lako-tragove-mamurluka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])