Sezona praznika: Kako izbjeći mamurluk

Objavljeno: 27. 12. 2012 u 11:37h

Pred nama je sezona praznika i slavlja pa postoji velika vjerovatnoća da će se popiti i koja čašica više. Kako bi izbjegli “nuspojave”, pridržavajte se sledećih savjeta.

Ne pokušavajte da pratite muškarce u alkoholu. Sastav tijela žene ima veći odnos masti – voda nego kod muškaraca te se zbog toga žene brže i napiju.

Prije nego izađete, postavite sebi uslov da ćete popiti samo dva pića. Veća je vjerovatnoća da ćete se pridržavati ove odluke, ako je donesete u trezvenom stanju.

Važna je i vrsta alkohola koju pijete. Držite se “prozirnih” pića, jer ta pića, kao što su rum, votka ili džin, imaju manje nečistoća koje su produkt fermentacije. Takođe, izbjegavajte slatka i gazirana alkoholna pića, jer se ona brže apsorbuju te se od njih možete veoma brzo napiti.

Stara izreka i dalje važi: “Nikada ne pijte na prazan stomak”. Kako biste izbjegli posljedice, jedite prije i za vrijeme konzumiranja alkohola.

Umjesto da pijete isključivo alkohol na zabavama, usporite njegovo dejstvo tako što ćete piti druga pića. U ovom slučaju, običnu ili mineralnu vodu. Bilo bi poželjno da za svako alkoholno piće konzumirate 230 ml vode. Takođe, “prebacivanje” između alkohola i vode pomoći će vam i da manje popijete i da se ne napijete.

Ako ipak pretjerate, sledećeg jutra se držite vode. Obzirom da alkohol izaziva dehidraciju organizma, pijte vode koliko god možete. To će vam pomoći da što prije izbacite alkohol iz organizma.

Izvor: Minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/sezona-praznika-kako-izbjeci-mamurluk/||claudebot