Raširite svoje cipele

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Sigurno vam se bar jednom desilo da ste kupili pretijesnu obuću i da vam je ona zadavala pregršt muka. Pored starog dobrog obućara i posebnog rastezanja cipela, koje će vas i koštati, postoji još mnogo ’kućnih’ savjeta koji ne koštaju ništa, a efikasni su.

Neudobne cipele

Krompir

Ogulite krompir srednje veličine i stavite ga u cipelu. Neka u cipeli odstoji preko noći kako bi krompirov sok djelovao i raširio cipelu.

Alkohol, masnija krema ili omekšivač za veš

Za kožnu obuću najbolje je koristiti alkohol ili masniju kremu, mada se može koristiti i omekšivač za veš. Utvrdite koji dio cipele vas žulja, natopite ga alkoholom ili namažite sa malo kreme ili omekšivača za veš (sa unutrašnje strane) i sačekajte da se potpuno osuši, to jest upije. Trebalo bi da kritično mjesto poslije ovoga omekša. Ukoliko se radi o obući od umjetne kože, postupak bi trebalo ponoviti nekoliko puta.

Kesa sa vodom

Kesu za zamrzivač napunite vodom (1/4) i stavite je u cipele koje vas žuljaju. Zatim cipele stavite u zamrzivač i ostavite ih dok se voda iz kese ne zaledi. Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, ostavite ih 20 minuta da se led djelimično otopi. Izvadite led i prebrišite cipele. Po potrebi ponovite postupak (ako se radi o umjetnoj koži).

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]