Osobine žena po horoskopskim znakovima: Škorpija tajanstvena, Ovan energična i snažna

Objavljeno: 26. 3. 2015 u 12:50h

Saznajte koje su to osnovne odlike ženske prirode koje se prepoznaju kroz pripadnost ili obilježja određenog horoskopskog znaka.

Ovan

Žena Ovan je energična, snažna i odlučna. Tražite partnericu ili prijateljicu isključivo za mirne šetnje ili takvu koja će svaku večer sjediti pred televizijskim ekranom? Eh, onda potražite nekog rođenog u drugom horoskopskom znaku, jer žena Ovan nije za vas. Na nju njezin horoskop djeluje poput prirodnog Red Bulla, i onda kad se drugi već vuku od umora ona i dalje kao da ima krila.

Prvi znak horoskopa

Inače je Ovan prvi znak horoskopa, i mnogi nas pitaju zašto je tome baš tako. Pa da se malo našalimo, reći ćemo da je to zato što žena rođena u ovom horoskopskom znaku ima dovoljno energije da pokrene sve druge znakove i od cijelog horoskopa napravi živi, dinamični sustav. Ovakav odgovor niste očekivali, zar ne?

Samopouzdani Ovnovi

Neobuzdana dinamičnost Ovnova može lako pokazati i svoje loše strane: brzopletost, nestrpljivost i netrpeljivost prema onima koji vas svojom sporošću izluđuju – zvuči poznato, zar ne? Ali tako je nekako ustrojen ovaj naš svijet, pa u njemu ima mjesta i za spore (čija je uloga da nas prikoče kad srljamo glavom bez obzira) i za one nagle koji svojom energijom pokreću stvari.

Jednako tako su neki ljudi krajnje oprezni i stalno odgađaju akciju jer se boje da ne naprave neki pogrešan korak, a postoje eto i žene rođene u horoskopskom znaku Ovna koje jednostavno znaju da su u pravu. Pa čak i u onim rijetkim slučajevima kad nisu.

Ali ne trudite se i ne pokušavajte odvratiti ženu Ovna od onog što je naumila – njezin joj horoskop u svakom trenutku daje dovoljno samopouzdanja da se uhvati u koštac i s najtežim problemima koje uopće možete zamisliti. I neka se onda drugi tješe time da su uspjesi žene Ovna samo stvar sreće, ona zna što zna i koliko vrijedi.

Roditelji koji ju od djetinjstva budu previše kočili samo će napraviti još goru stvar, jer će od samosvjesne žene napraviti osobu rastrganu između njene prave prirode i roditeljskih očekivanja. Ne, njoj ne trebaju beskonačne prodike, nego podrška i pohvala onda kad uspije u svojem nakanama. Žena rođena u ovom horoskopskom znaku je pomalo i tašta – niste to još znali?

Vaš ljubavni horoskop

Muškarci koji ulaze u vezu s ženom ovakvog horoskopa morat će što prije shvatiti da ona nije spremna da bude gažena. Vjerujemo da su upravo žene Ovnovi izmislile emancipaciju! S druge strane, njoj ne odgovara ni muškarac kojeg će lako zgaziti i koji će se pokazati kao nedostojan partner.

Ne, žena Ovan tražit će ravnopravnog partnera, pravog i čvrstog muškarca koji će ju znati ukrotiti. Njihova će veza biti sretna tek ako pronađu pravu ravnotežu i ako ona zaključi da je pronašla partnera koji će joj moći parirati – u suprotnom, neće mu biti lako jer će ga zgaziti bez milosti!

Nevjera

U slučaju da žena rođena u ovom znaku horoskopa otkrije partnerovu nevjeru, reagirat će burno i oštro: njezin je ponos presnažan da bi olako prešla preko ovakve uvrede. Ali takva je žena Ovan u svemu čega se dotakne – pa će zainteresiranim pripadnicima jačeg spola biti bolje da ju upoznaju prije nego na vlastitoj koži iskuse njezinu oštrinu!

Bik

Stojite čvrsto na zemlji, i volite sve ono što je postojano i opipljivo. Sanjarenje nije za Vas – Vaš osjećaj za praktičnost je snažniji od želje za bijegom od realnosti. Nikad ne vjerujete slatkim obećanjima, kojekakvim iluzijama i fantazijama.

Bik nikad ne zaboravlja

Dobar ste i vjeran prijatelj, ali odanost tražite i od suprotne strane. A što ako Vas netko iznevjeri? Tada nećete burno reagirati jer su Vaše reakcije polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke. Ako ste uvjereni da se netko prema Vama loše ponio, ili da je povrijedio Vašu dobronamjernost, to mu nikada nećete oprostiti. Veliko ste zlopamtilo.

Niste pristalica promjena i preokreta, ni bilo čega što može poremetiti ustaljeni tijek vašeg života ili – još gore! – dovesti u opasnost Vaš komfor. Držite se svojih principa, toliko tvrdoglavo da to graniči s predrasudama. Stoga se često oglušujete na tuđe savjete i upozorenja. Tvrdoglavo nastavljate po svojem, čak i onda kad sve govori u prilog suprotnim teorijama. Vama to nije važno!

Vaša sklonost prema komforu ponekad prerasta u pasivnost i lijenost. Ali takvi ste! Ne volite previše komplikacija, kao ni bezrazložnu užurbanost i bezglavost. To nije Vaš stil.

Žena Bik u ljubavi

Ljubav igra veliku ulogu u Vašem životu. Za Vas ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja. Kako ste pristalica ustaljenih formi i svega onog što se odnosi na materijalnu stvarnost, kod muškarca Vas prije svega privlači njegov fizički izgled. Što se krije iza njegove vanjštine – otkrivat ćete kasnije.

Kad upoznate osobu koja Vam se sviđa krenut ćete u osvajanje, iako se i Vi želite osjetiti osvajani. Razdoblje promatranja i procjenjivanja kod Vas dugo traje (ponekad i predugo). To nije iznenađujuće, jer odluke donosite nakon dugog i zrelog razmišljanja – pa čak i one vezane uz ljubav.

Iako izgledate kao hladna osoba, u suštini ste veoma senzibilni. Ne vezujete se lako. Ljubav u vašem srcu sporo sazrijeva, i ovisit će o nježnosti i toplini koju osjećate (ili ne osjećate) od strane partnera.

Iako nerado pokazujete osjećaje u javnosti, vrlo ste isključivi i ljubomorni – pa čak i posesivni! Ne podnosite prisutnost druge žene, bila to makar i kolegica Vašeg partnera. U toj ste borbi vrlo vješti: isplest ćete mrežu oko voljenog muškarca i istisnuti sve druge žene iz njegovog života.

A ako on ipak Vas prevari? Vratit ćete žestoko, kako samo Vi to znate!

Blizanci

Vi kao žena Blizanac odlično odgovarate nazivu svoga horoskopskog znaka: baš kao par pravih blizanaca, ponekad se čini kao da ste ne jedna već dvije osobe u jednom tijelu!

Takva podvojena osobnost može zbuniti one koji vas okružuju i za njih ste nikad do kraja odgonetnuta enigma. Ipak, ako vam se muškarac uspije približiti i dokazati da vam je dorastao na mentalnoj, duhovnoj i psihološkoj razini otkrit će u vama pravu strastvenu ženu!

Nestašni Blizanci

U mlađim danima žena Blizanac manje je sklona ulasku u stroge i dugotrajne veze. Razlog je što imate premalo strpljenja da biste beskonačno trpjeli partnerove mane – sve što vam smeta neuvijeno ćete mu i brzo predbaciti, iako znate da mu takva iskrenost neće uvijek biti po volji. Dapače, lako je moguće da ćete ga tako i povrijediti.

S druge ste strane vrlo romantični i znate biti izrazito nježni. Pa kako godine budu prolazile, smirivat će se i vaš temperament. Tada će vam sve važnija biti stabilna veza.

Dobro znate verbalizirati svoje misli – a ideja vam nikada neće nedostajati. Dobar dio te kreativnosti koristit ćete da biste s vremena na vrijeme oživljavali romantiku u odnosu s partnerom ili kasnije u braku. S vama zaista nikada neće biti dosadno. Izrazito vam je važno da s partnerom možete razgovarati otvoreno i inteligentno, i to su za vas važni kriteriji pri odabiru onog pravog.

Kakvog muškarca traži žena Blizanac?

Znate biti nježni, ali i snažni kada to zatreba. Volite osjetiti snažnog i zaštitnički nastrojenog muškarca pored sebe, ali u isto vrijeme i zadržati svoju slobodu i neovisnost. Žena Blizanac si nikada neće dozvoliti da ovisi o milosti muškarca s kojim je u vezi!

U ljubavi ćete tražiti da zadržite dio intime samo za sebe, a isto ste spremni pružiti i svojem partneru. Ne naginjete bolesnoj ljubomori, jednako kao što nećete biti sretni uz suviše posesivnog muškarca.

Stvoreni ste da budete dobra majka. Svojoj ćete djeci dozvoliti da razvijaju svoju osobnost i nećete inzistirati da razmišljaju ili se ponašaju jednako kao vi. U vašoj će se kući uvijek čuti živa i vesela konverzacija.

U druženju s ljudima često ćete se oslanjati na šarm, i upravo zahvaljujući šarmu lakše ćete postizati ono što želite. A vašim željama, jednako kao i vašoj mašti i nadama samo je nebo granica!

Rak

Žena Rak prava je enigma za svakog muškarca koji joj pokuša zaviriti u dušu. Na trenutak vesela, na trenutak sjetna, a onda opet nešto sasvim treće. I tako iz dana u dan, mijenjaju se njezini osjećaji i raspoloženja, često sakriveni iza maske navodne ravnodušnosti.

Ima li tu kakve pomoći? Dragi muškarci, ostavite se pustih nada! Račica je ludo osjećajna i ludo impulzivna – želite li ostati s njom, prihvatite je baš takvu!

Žena Rak u horoskopu

Zauzvrat ćete dobiti toplu i brižnu ženu koja će vas paziti, maziti i razmaziti, jer njoj to nije teško. Žena Rak s podjednakim užitkom pruža i prima nježnost. Prema onima koje voli razvija snažan zaštitnički osjećaj.

Muškarca kojeg odabere za svojeg idealnog partnera čuvat će, brinuti se za njega i biti mu istinska podrška u svim životnim izazovima. Radi njega bit će spremna na sve, pa će bez ikakve zadrške snažno reagirati ako ga bilo tko povrijedi ili uvrijedi, čak i ako to bude značilo da se posvađa s najboljim prijateljicama.

Samo se po sebi razumije da joj neće pasti na pamet da osobu koju voli ikada povrijedi, da mu nevjerom ili na neki drugi način slomi srce. Ako radi ničega drugog, već zbog ove činjenice zaslužuje da se i vi ponesete jednako fer prema njoj! Iako zna biti itekako snažna kada zatreba, ako ju prevarite ili nemilosrdno odbacite slomit ćete njene osjećaje kao krhki komadić kristala.

Žena rođena u ovom horoskopskom znaku ponekad zna i pretjerati u svojoj osjećajnosti, pa ju je vrlo lako povrijediti neopreznim odabirom riječi. Tada će se u trenutku pretvoriti u malu djevojčicu oblivenu suzama, a na partneru ili najbližim prijateljicama bit će da ju utješe kako god znaju.

Žena Rak i njezin dom

Žena Rak savršeno će posložiti svoj dom i od njega napraviti sigurnu oazu mira. Ako u njoj probudite pravu crtu, bit će odlična kuharica, vrijedna domaćica i divna partnerica. Ona zna upravljati i financijama na način da uvijek negdje u rezervi sačuva poneku kunu. Kada zagusti, kao čarolijom izvući će dio tog crnog fonda i spasiti obitelj iz škripca.

Posebna je pak priča njezina ljubav prema djeci. Žena Rak rođena je da bi bila majka! Ona će uvijek pronaći najbolji način da bi se približila svojoj djeci, i postala im u pravom smislu riječi prijateljica – da bi u isto vrijeme ostala dovoljno stroga kako bi ih mogla usmjeriti na pravi put.

Živjeti s Račicom nije jednostavno. Njezina nezasitna potreba za stalnim dokazivanjem ljubavi izludjet će one s nešto manje strpljenja. Ako se ipak uspijete nositi sa svim njezinim mušicama, nećete zažaliti. Sve što joj budete dali vratit će vam višestruko!

Lav

Žena Lav rođena je da bude u centru pažnje – pa ako još ta pažnja dolazi od muškog dijela populacije, tim bolje! Ona će jako dobro osjetiti svaki pogled kojeg privuče, i čak ako joj zbog toga postane pomalo neugodno, brzo će se prilagoditi. Sve je bolje nego da ju izguraju i ignoriraju negdje na rubu događanja, dok se drugi ludo zabavljaju bez nje.

Žena Lav posjeduje urođenu eleganciju, zaigranost i snažnu energiju. Kad voli, onda voli punim srcem i predaje se u potpunosti partneru. Ali jao njemu ako joj ne uzvrati istim intenzitetom i pažnjom (i još malo energičnije)!

Kako ukrotiti Lavicu

Senzualna je i odlučna – i ako muškarci oko nje ne pripaze, začas će ih pokoriti svojim neodoljivim šarmom. Ali to nije ono što ona zaista želi! Njoj treba pravi muškarac koji će ju znati obuzdati na pravi način. Ne dajte se zavarati ako naiđete na Lavicu koja izgleda krhko i slabo, jer se u njoj krije više snage nego što uopće možete zamisliti!

Ispod vatrene površine žene Lava krije se beskrajna emotivnost i toplina. Na ljubav i sitne znakove pažnje znat će vam uzvratiti odanošću. Kad smo već kod znakova pažnje, da ne zaboravimo: da, ona jako voli lijepe poklone, i ne, ti pokloni ne moraju nužno biti skupi – ali se ona neće buniti ako ipak budu!

Jer svaki Lav, a posebno žena Lav vole povremeno uživati u luksuzu i imaju profinjen ukus. Osjetljivi su na svoj izgled i na sliku koju ostavljaju u društvu. Žena Lav jednostavno se voli osjećati posebnom! A zapravo i je posebna, pa ćete zato Lavicu prepoznati u sobi punoj drugih žena. Savjet muškarcima: ako ste jako ljubomorni, razmislite da li je baš ona prava za vas, jer će se oko nje uvijek vrtjeti poneki udvarač.

Žena Lav u kući

Kad jednom pronađe muškarca svoga života, žena Lav će ga znati usrećiti. Ona može biti odlučna poslovna žena, i u isto vrijeme sposobna domaćica. Posebno će zasjati na zabavama koje bude priređivala, jer će s lakoćom podizati atmosferu i dobro raspoloženje.

Svoj dom će urediti ukusno i sa stilom, iako njezin odabranik mora računati s tim da sve lijepe stvari imaju visoku cijenu. Zato, dragi muškarci, budite spremni malo dublje posegnuti u novčanik kad Lavica kupuje, samo tako ćete ju učiniti istinski zadovoljnom.

Žena Lav dobra je majka: djecu odgaja s puno ljubavi, ali ipak ne previše popustljivo. U njezinoj obitelji znat će se red. Djeca će joj uvijek biti uredna i lijepo obučena, i rado će se pohvaliti s njima – baš kao i s partnerom. Naravno da ona cijeni unutrašnju ljepotu, ali nikad ne zanemaruje ni onu vanjsku!

I za kraj naravno – seks

Da ne zaboravimo još jednu stvar: žena Lav jako, jako voli seks! I zato, dragi muškarci, popijte pokoji vitamin prije izlaska s njom. Trebat će vam snage!

Djevica

Inteligentna, temeljita, elegantna i prije svega ženstvena – to je žena Djevica u horoskopu. Ona nije uragan koji će zgrabiti muškarca na prepad i držati ga u konstantnom strahu; žena Djevica je lagani povjetarac koji će mu se malo po malo uvući pod kožu sve dok jednog dana ne shvati da više ne može zamisliti život bez nje.

Taj muškarac ne može biti bilo tko: ona je izbirljiva i zainteresirani pripadnici jačeg spola će se itekako pomučiti dok ne zavrijede njezin pogled, a kamoli nešto više! Žena Djevica je skromna ali jako dobro poznaje svoju pravu vrijednost – i zato će sebe pokloniti samo onome tko dokaže da ju zaista zavrjeđuje.

Žena Djevica u horoskopu

Žena Djevica ima odličan ukus i zna prepoznati lijepe stvari na prvi pogled. Naravno, ona smatra da nije njezina krivnja ako je komad nakita ili odjeće koji je odabrala istovremeno i papreno skup – ona zna tek da zaslužuje samo najbolje! Djevici njezin horoskopski znak jednostavno ne dopušta da se zadovoljava prosjekom.

Treba biti pošten i priznati da je jednako stroga i prema drugima i prema sebi samoj. Posao će uvijek obaviti najbolje što može, a strašno ju nerviraju ljudi koji zadatke odrađuju preko volje. Žena Djevica neće stati sve dok sama ne bude zadovoljna rezultatom, i bit će prava šteta ako njen šef ne uspije prepoznati njezine prave potencijale!

Što traži žena Djevica

Žena rođena kao Djevica ne voli gubiti vrijeme na pusta maštanja – to prepušta drugim horoskopskim znacima. Ona je prije svega realist, nenapadna ali ipak odlučna žena koja zna što hoće. Treba reći i da će se lako sukobiti s ljudima iz okoline, jer od svih traži ono što i sama daje – samo najbolje. Naravno da to neće biti svima po mjeri!

Ako ste žena Djevica, učinite sebi uslugu i prigušite barem malo taj perfekcionizam. Svijet ionako ne možete promijeniti, a sebe ćete poštedjeti nepotrebnog nerviranja!

Muškarci koji odluče osvojiti Djevicu morat će biti svjesni da to nije lak zadatak: tu nema brzog i lakog puta. Žena Djevica voli sklad i harmoniju, i zato ćete se pomučiti dok ne stvorite pravu atmosferu u kojoj bi se ona mogla do kraja opustiti.

Nju nećete osvojiti prljavim autom ili mangupski izgužvanom košuljom – ona sanja o sobi osvijetljenoj diskretnim svjetlom svijeća i ispunjenoj tihom glazbom. Potrudite se i upotrijebite svu svoju maštu – jer žena Djevica je nagrada za koju se zaista vrijedi pomučiti!

Vaga

Ženu Vagu prepoznat ćete po eleganciji kojom zrači svaka njena kretnja i svaki pokret. Ona je savršeno prirodna i uvijek samo svoja, pa ipak će se sve muške oči zaustaviti na njoj kad im svojom gracioznošću uplovi u vidno polje.

Ako ste i vi žena Vaga, onda za vas imamo malu tajnu: iz iskustva znamo da muškarci jednostavno polude kad upoznaju nekog tako ženstvenog kao što je to slučaj s Vagom! Vaš šarm i zarazan osmijeh neodoljiv su mamac i neoprezni bi se pripadnici jačeg spola mogli začas naći uhvaćeni u vašu mrežu – a da i ne znaju što ih je snašlo.

Znate li da je kao Vaga rođena Gwyneth Paltrow, ali i Monica Bellucci? Jedna nježna i tiha, onakva kako smo kao djeca zamišljali dobre vile, a druga strastvena i putena kao da je sva sastavljena od vatre i leda! Pa ipak, usprkos svim razlikama, na prvi se pogled vidi da su podjednako graciozne i neodoljive. Da, dragi muškarci – to su vam žene Vage!

Šarm žene Vage

Vratimo se još malo na vaš šarm: budite iskreni i priznajte da ga ponekad koristite kako biste lakše postigli neki cilj, zar ne? Rekli bismo vam da to nije lijepo, ali tko da se ljuti na vas kad jednim pogledom znate omekšati svakog sugovornika! Vi nikada nećete na agresiju odgovoriti još jačim napadom, radije ćete svojom dražesnom energijom umiriti sugovornika i razgovor vratiti u mirnije vode. Kako i vi imate granicu preko koje ne dozvoljavate da vas se gura, onda ćete izbjegavati primitivne i glasne ljude – oni nisu vaše društvo i loše ćete se osjećati uz njih.

Svoje stavove nećete nametati drugima niti ćete ih se grčevito držati do posljednjeg daha: u vama postoji snažna crta suosjećanja i želje da iskreno shvatite što pokreće druge ljude. Ako otkrijete da razmišljaju drugačije nego vi, nećete ih bez razmišljanja proglasiti glupima i pokušati ih uvjeriti u svoje stavove, nego ćete razmisliti nisu li ipak oni u pravu? Da, žene Vage se ne srame priznati da su ponekad u krivu, i po toj su svojoj karakteristici zaista u manjini.

Žena Vaga u ljubavi

U ljubavi žena Vaga igra otvoreno i bez skrivenih aduta u rukavu, a isto traži i od svojeg dragog. Kad voli, spremna je dati se bez ikakve zadrške – ali drage Vage, pripazite ipak jer nisu svi ljudi kao vi! Lako bi se moglo dogoditi da vašu iskrenost proglase naivnošću i povrijede vas.

Žena Vaga se dobro osjeća u dugim, smislenim vezama – mnogo bolje nego u nekakvim prolaznim avanturama koje ne vode nikuda. Ipak, i u najčvršćoj vezi tražit će malo prostora za sebe. Zbog snažnog smisla za pravdu Vaga će istu slobodu davati i svojem partneru. Od njega će tražiti da bude pravi muškarac, a ona će mu biti najveća podrška koju uopće može zamisliti.

Jednom kad bude imala djecu, žena Vaga će biti odlična i brižna majka. Ako se pak pojave problemi, pokazat će i svoju čvrstu stranu – jer kad zagusti ona odnekud izvučete snagu koje inače ni sama nije svjesna!

Škorpija

Pomalo mračna, podosta tajanstvena i nadasve magnetski privlačna – to je žena Škorpion. Naravno, ona dobro zna da muškarci vole vjerovati kako zapravo oni zavode i osvajaju, i zato će pametno odigrati svoju ulogu; ali ne dajte se zavarati, jer pravila igre ipak određuje ona.

Žena Škorpion dopustit će onome za koga procijeni da zavrjeđuje njezinu pažnju da naizgled vodi igru, da se razmeće i da uživa u svojim zavodničkim sposobnostima – dok će ga s druge strane vješto namamiti u mrežu u koju će ušetati sam i svojom voljom. Ali jednom kad uđe, teško će pronaći izlaz…

Magnetska privlačnost žene Škorpiona

Njezino je najsnažnije oružje svakako njezin prodoran pogled – njime će nemilosrdno probijati i najtvrđi oklop. Muškarac koji joj se približi s namjerom da ju zavede hrpom laži vrlo brzo će odustati od takvih ideja, jer će se pod žarom tih magičnih očiju rastopiti i izbrbljati i ono što nije ni u snu namjeravao reći. Da bi to postigla, žena Škorpion neće morati reći ništa: umjesto riječima, slomit će foliranta snagom volje i svojom hipnotičkom energijom.

Dragi muškarci, ne očekujte da vam se žena rođena u znaku Škorpiona vješa oko vrata i da pred prijateljima vitlate njom kao nekim trofejem! Ne, ona će uvijek zadržati pravu dozu suzdržanosti i dati vam do znanja da se imate osjećati sretnima što je odabrala baš vas.

Žena škorpion i njezina mračna strana

Ako ju pak povrijedite, spremite se da upoznate njezinu mračnu stranu. Malo je reći da je žena Škorpion zlopamtilo – jer ona zaista nikad ne zaboravlja, i jako teško oprašta. Čak i kad svi drugi odmahnu rukom i kažu “ma pusti, nije više važno” ona i dalje ne zaboravlja čime ste ju točno povrijedili.

Kad voli, onda voli cijelim bićem – i isto očekuje od svojeg partnera. Ako ste u vezi sa ženom Škorpijom, zapamtite da za vas smije postojati samo ona, i to podjednako fizički kao i psihički. Za nju nisu moderne veze u kojoj svaki partner zadržava svoj dio slobode; ne, ona voli vezu u kojoj će muškarac biti samo njen, sve dok ih smrt ne rastavi (ili ona ne odluči da je vrijeme za razlaz).

Ljubomora Škorpionke već je postala legendarna, i čvrsto vam preporučamo da ne provjeravate na svojoj koži koliko ima istine u tim pričama – jer bi lekcija mogla biti vrlo bolna!

Svoj će intimni život ljubomorno čuvati od drugih; žena Škorpion ne voli da joj se njuška po segmentima života za koje smatra da se tiču samo nje. Jedna od takvih svakako je i njezin seksualni život. Pa ako ste muškarac i ako ste sve ovo pročitali samo zato što vas zanima ima li u pričama o vatrenosti žene Škorpiona zaista istine – savjetujemo vam da budete oprezni: u vezi sa Škorpionkom ćete sasvim sigurno ostati bez daha, u prenesenom i u doslovnom smislu te riječi!

Ako ništa drugo niste naučili iz ovog teksta, već se zbog ove informacije isplatilo pročitati ga do kraja.

Strijelac

Puna života, vedra, zabavna i šarmantna – takva je žena Strijelac. Ona ne voli biti ograničena uskim okvirima, i zato će rado putovati kad god joj se pruži prilika. Žena Strijelac je radoznala, željna novih znanja i ideja; ne pokušavajte ju zarobiti u četiri kućna zida, jer ona ne podnosi rutinu i monotoniju.

Kad kažem da voli putovati i istraživati nove prostore, onda ne mislim samo na putovanja po stranim zemljama, s dva ili tri kofera u ruci; ne, žena Strijelac voli i duhovna putovanja, voli istraživati ono što je neobično, mistično i na prvi pogled sakriveno. Nemojte njoj govoriti da postoji samo ono što se može opipati, jer ženu rođenu u horoskopskom znaku Strijelca zanima i religija, filozofija i astrologija!

Neustrašiva žena Strijelac

Žena Strijelac vjeruje u sebe i ne boji se izazova; čak i kad doživi udarac, ne pada u depresiju nego uvijek pronalazi neku svijetlu točku koja joj daje snage da ide dalje. Ona je pravi izvor energije, i zato ju njeni prijatelji vole – jer i njih diže onda kada posustanu. Pa tko bi mogao biti tužan u blizini tog izvora vedrine!

Naravno, njezine najveće prednosti postat će – u slučaju da ih ne kontrolira dovoljno – i njezine najveće mane. Samopouzdanje ponekad može biti i preveliko (iako ja još uvijek tvrdim da u tome ipak nema ništa loše), a zaigranost se može pretvoriti u površnost. Ali čini se da sve ovisi o tome koga pitate: dok će drugi ženi Strijelcu predbacivati neozbiljnost, ona će im uzvratiti nazivajući ih smrtno ozbiljnima i nemaštovitima. I tu je rasprava s njom gotova: što god mislili o njoj, sigurno ju nikad nećete moći nazvati dosadnom!

Žena Strijelac u ljubavi

Za kraj ćemo spomenuti – razumije se samo po sebi – ljubav… Dakle, istina je da svi Strijelci u horoskopu imaju snažnu crtu šarma i zavodljivosti, ali postoji ipak razlika između muškaraca i žena rođenih u ovom horoskopskom znaku! Dok muškarci šarmiraju otvorenije i neselektivnije, žena Strijelac pametnije bira kome će pokloniti svoju ljubav (ili barem poneki osmijeh). I to je dobro – jer bi u suprotnom bilo puno više slomljenih srca na ovome svijetu!

Dragi naši muški čitatelji, ako vas ikada sreća nanese na put ženi Strijelcu, uživajte u svakom pojedinom trenutku. A ako stvari odu još malo dalje, otkrit ćete da je seks sa ženom rođenom u ovom horoskopskom znaku zaista nezaboravno iskustvo. Ne budite previše samouvjereni, ne hvalite se svojom snagom i izdržljivošću – žena Strijelac bi vas mogla izmoriti mnogo više nego realno budete spremni izdržati!

Jarac

Odlučna, neustrašiva, fokusirana na cilj i sretna tek kad do njega dođe – to je žena Jarac. Kao nezaustavljivi vlak, ona gazi sve pred sobom. Ma koliko god bili hrabri, ne preporučam vam da joj stanete na put.

A opet, s druge strane, žena Jarac može izgledati krhko i nezaštićeno. Osobno poznajem mnogo muškaraca koji su ju podcijenili – na svoju žalost – ne sluteći koliko se energije krije u njoj. Svim pripadnicima jačeg spola savjetujem da više ne rade slične greške, jer žena rođena u ovom horoskopskom znaku u sebi nosi mnogo više nego to izgleda na prvi pogled. Pamet u glavu!

Njen horoskop je odaje

Postoji ipak nešto zbog čega je spremna žrtvovati dio svojih ambicija – a to je njezina obitelj. Ta uporna i borbena žena pretvorit će se u nježnu mamicu, i za nju do daljnjeg neće postojati ništa drugo. Ako naiđete na muškarca koji je već osvojio ženu rođenu u tom horoskopskom znaku, razgovarajte s njim i sigurno će vam potvrditi koliko ona može biti nježna kao supruga i majka!

Žena Jarac smirena je i logična – iako ju ponekad mogu nadvladati emocije. Naizgled nezaustavljiva i nedodirljiva, unutar poznata četiri zida (i uz osobu kojoj vjeruje) pretvorit će se u djevojčicu kojoj treba zaštita i pomoć. Budite uz nju i pružite joj sigurnost koju traži, a ona će već sutra biti ona stara – ratnica koja iznova juriša na stare ciljeve.

Žena Jarac izrazito drži do slike koju ostavlja u javnosti. Ne voli gubiti, to sad već znate, a još više mrzi kad ju ismijavaju ili kad dovode u pitanje njezino dostojanstvo. Više nego što bi htjela ovisna je o mišljenju drugih i baš je zato nesigurna duboko u sebi: to je njezina Ahilova peta.

Žena Jarac u ljubavi

Zbog ovisnosti o komplimentima često se ljuti sama na sebe, ali uzalud. Savjet muškarcima: ako joj se zaista želite približiti, osvojite ju pohvalama. Razumije se samo po sebi, bolje je da iskreno mislite ono što kažete – jer ćete se inače suočiti s njezinim gnjevom!

Ne tjerajte ju na ništa i ne požurujte njene odluke. Ona želi osjetiti da je odlučila ispravno, jer ljubav za ženu rođenu u ovom horoskopskom znaku nije tek usputna avantura. Ona svoje srce ne poklanja svakome – zapamtite i cijenite to!

Žena Jarac je romantična i nježna. Ako ju osvajate, uživat će ako zastanete iza svakog malog koraka: ona posebno voli napetost koja raste prije nego krenete dalje. To posebno vrijedi i onda kad jednom završite u postelji s njom… Barem na samom početku, dok temperatura raste i dok vam se predaje malo po malo!

A kad prijeđete točku s koje nema povratka i kad ju potpuno obuzme uzbuđenje – spremite se na pravi vatromet. Kod nje nema stajanja i odustajanja, pa to ste valjda zapamtili do sada!

Vodolija

Žena Vodolija je inteligentna, ženstvena i nježna – ali na svoj osebujan način. Ne pokušavajte joj nametnuti stroga pravila i ne očekujte od nje da radi ono što joj nije po volji: ona će uvijek ostati samo svoja i do krajnosti posebna, uvijek original a nikada kopija.

Kako ćete prepoznati ženu koja je u horoskopu Vodolija? Vjerujem da tu neće biti problema, jer će vam već svojom vanjštinom dati do znanja da ne želi slijepo slijediti trendove. Ma ne kažem sada da će bježati od mode i da ju uopće neće zanimati što je u kojem trenutku moderno i što se nosi, ali žena Vodolija će uvijek ubaciti barem neki detalj po kojemu će odskakati iz gomile. Ludi šešir, ili šal kakav bi stavila samo ona, ili tetovaža neobičnog oblika i na neobičnom mjestu – žena Vodolija nikada neće biti običan klon kakve modna industrija izbacuje s tekuće trake!

Nezavisna žena Vodolija

Prava nezavisnost žene Vodolije vidjet će se tek kada zagrebete ispod površine i kada ju upoznate malo bolje. Toliko iskrenosti i neglumljenog prijateljstva teško ćete naći u bilo kojem drugom horoskopskom znaku. Ako joj niste po volji, dat će vam to do znanja – ali ako joj se svidite steći ćete prijatelja na kojeg se možete osloniti bilo kada i o bilo čemu se radilo.

Muškarcima koji bi htjeli osvojiti srce žene ovog horoskopskog znaka preporučit ćemo da zaborave na otrcane fraze koje inače “uvijek pale”. Žena Vodolija je inteligentna i pronicava, pa će njezin analitički um začas prozreti kroz laži koje joj želite podvaliti. Ako nam ne vjerujete, probajte – ali bit će vam ipak bolje da od početka budete iskreni i da nastupate otvorenog srca.

Žena Vodolija u ljubavi

Još jedno upozorenje za pripadnike jačeg spola: veza s ženom Vodolijom rijetko će biti lagana plovidba mirnim jezerom, a mnogo češće borba s nabujalim riječnim brzacima. Jednoličnost i rutina njoj brzo dosade, pa će uvijek predlagati nešto novo i još malo izazovnije. Želite li beskrajne mirne večeri pred televizijskim ekranom? E, onda će vam ipak biti bolje da takvu partnericu potražite negdje drugdje.

U ljubavi žena Vodolija je odana i iskrena, iako to neće naglašavati usiljenim gugutanjem i neće glumiti krhku princezu. Zapamtite da ona jako cijeni svoju slobodu i uvijek će nastojati zadržati barem dio vremena ili prostora samo za sebe, a istu će slobodu dati i svome partneru. Ipak, nemojte ni slučajno njezinu neposesivnost shvatiti kao zeleno svjetlo za nekakve izlete sa strane, jer ona uz svu svoju nekonvencionalnost svejedno cijeni i mnoge staromodne vrijednosti – a vjernost je visoko na listi takvih!

Pružite joj dovoljno intelektualne stimulacije i dopustite joj da se osjeti slobodnom, a ona će vam uzvratiti strašću i vjernošću. Da, znam da sa ženom Vodolijom nije lako, i znam da se treba potruditi… Ali sve će vam se isplatiti na kraju!

Ribe

Žena Riba je nježna, osjećajna i romantična – a posebno je jaka njezina potreba da štiti i da se brine za one za koje intuitivno osjeti da im je potrebna pomoć. Dopustite ovdje malu napomenu: od svih znakova horoskopa, možda je i najteže opisati ženu Ribu jer je svaka žena rođena u ovom horoskopskom znaku priča za sebe! Neke će otvoreno pokazivati svoju nježnu stranu, dok će ju druge sakrivati ne bi li se tako zaštitile. Njihov im horoskop donosi strah da će onaj kome budu poklonile svoje emocije to neće znati cijeniti, pa će ih nemilosrdno odbaciti ili ih na drugi način povrijediti.

Upravo zato, ako poznajete dvije žene Ribe i ako vam prema van izgledaju sasvim različito, onda znajte da u obje gori potpuno ista vatra – samo je maska koju pokazuju prema svijetu različita i zato se čine kao da nemaju ništa zajedničko. Nemojte da vas zavara njihova vanjština!

Brižne i sanjarske žene Ribe

Ono što je zajedničko svim ženama Ribama je njihova spremnost da vam pomognu onda kad vam zaista zatreba pomoć. Teško ćete pronaći neki drugi horoskopski znak koji će biti u tolikoj mjeri spreman pokazati suosjećanje.

S druge strane postoji tu i jedan važan detalj: koliko god Ribe njihov horoskop tjera da vam pomažu i maze vas, jednom kad opet stanete na noge tražit će i diskretno očekivati da im pokažete zahvalnost. Naravno da vam to neće otvoreno dati do znanja (a možda neće priznati ni same sebi) ali budite svjesni da ćete ih svojom nezahvalnošću povrijediti duboko i snažno. Eto, samo za opomenu onima kojima se životni put ukrsti sa ženama ovog horoskopskog znaka!

Još je jedna strana zajednička svakoj ženi Ribi, a to je njihov pomalo drugačiji pogled na svijet. One intuitivno osjećaju da se ovaj svijet ne sastoji samo od materijalnog i da oko nas postoji još mnogo toga što doduše ne vidimo, ali zato dobro osjećamo. Njihova je duša otvorena prema novim spoznajama i uvijek će tražiti nove istine tamo gdje bi drugi samo odmahnuli rukom.

Žena Riba može biti savršena organizatorica i vrhunski sposobna za sve izazove koje pred nju postavi realan život, ali nikada ne zaboravlja da pored vidljive stvarnosti postoji i ona druga, duhovna dimenzija kojoj ona ne zatvara vrata.

Ljubav

Ljubav je za područje u kojem se žena Riba osjeća… Ne znam kako to ljepše reći nego – kao riba u vodi! Sve karakteristike njenog horoskopa do kraja će se izraziti ovdje: i spremnost na bezgraničnu ljubav, i potreba da vas zaštiti, i želja da vas mazi možda više nego bilo koji drugi znak horoskopa.

Uživajte dakle u njenoj ljubavi i pažnji kojom vas obasipa, ali ne zaboravite da će ona istu pažnju očekivati i od vas. Žena Riba neće tražiti da prodate kuću ne biste li joj poklonili dijamantni prsten od pet karata, i bit će zadovoljna malim znakovima pažnje s vremena na vrijeme. Imajte ipak na umu da to ne znači da ćete ju zadovoljiti malim poklonom jednom godišnje (na primjer samo za njen rođendan), nego će ona takve sitnice očekivati puno, puno češće. Smatrajte se upozorenima!

Zadovoljiti sve prohtjeve – izrečene i još više one neizrečene – žene Ribe nije lako. Pa onda, zapitat ćete se na kraju, vrijedi li to sve uopće tolikog truda? Da, naše je mišljenje da se itekako isplati – jer ljubav žene rođene u ovom horoskopu teško može nadmašiti bilo koji drugi horoskopski znak!

Izvor: malihoroskop.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/astrologija/osobine-zena-po-horoskopskim-znakovima-skorpija-tajanstvena-ovan-energicna-i-snazna/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])