Djevice su za čvarke, bikovi za ajvar… Šta to horoskopski znaci vole da klopaju?

Objavljeno: 27. 9. 2014 u 20:07h

Ko voli slatkiše, a ko gurmanluke? Ko je za plodove mora, a kome je prase jedini mogući izbor…

hrana

OVAN

Veliki gurman, jelo soli, prije nego što ga proba; voli i da zabiberi, obožava roštilj, masline, sir i hladna gazirana pića. Često zaboravi da jede, ali zato kad sjedne i navali, ne zna šta je dosta.
Kad je gladan, postaje razdražljiv i boli ga glava.
Astro savjet: Iako više volite miješane noge ispod stola, nego miješano meso, ne preskačite voćnu tortu sa bananama, zbog gvožđa za kojim vaš organizam vapi.

BIK

Ne voli da ga uznemiravaju, dok jede, a poslije jela uživa da natenane popije tursku kafu. Uvijek vas nudi da nešto gricnete, a ako ste svratili u kuću kod Bika, začas će pripremiti neku zakusku, ponuditi vas tek skuvanim jelom, jer Bik voli da jede kašikom.
Astro savjet: Iako obožavate ajvar, vruću pogaču i nešto nasjeckano, suhomesnato, uz čašu crnog vina, ne izbjegavajte morsku ribu, zbog joda koji povoljno utiče na rad tiroidne žlijezde – vaše “Ahilove pete”.

BLIZANCI

Sve vrste instant hrane su idealan izbor za Blizance koji se i ne sjećaju kad su posljednji put stigli da jedu. Ipak, kad prolaze pored neke pekare i osjete miris peciva i toplih sendviča, na putu do posla, uvijek nešto “pregrizu”. Ako su gladni, postaju nervozni i slabije pamte.
Astro savjet: Umjesto vruće pice i ledenog čaja, uveče, ispred TV-a, probajte voćni musli sa mlijekom ili jogurtom – izvor vitamina “B” tako neophodnog vašem nervnom sistemu.

RAK

Pošto je nervozan kad je gladan, uvijek će naći vremena za dobar zalogaj. I dobar gutljaj, naravno, mada većina Rakova još u ranoj mladosti popije ono što im je suđeno, pa poslije priželjkuju da otvore svoj kafić ili restoran gdje će, bar, biti domaćini. Naravno, ništa nije ukusno kao mamin ručak i domaći sladoled njegove ujne, ali dok stigne do njih – prođe cijeli dan.
Astro savjet: Gricnite nešto između obroka i ne preskačite ih, jer vašoj slaboj tački – želucu to nikako ne prija.

LAV

Lav kao i Rak, uživa u pravoj gozbi, udvoje ili u većem društvu, mada će isto tako umjeti da udovolji sebi i kada jede sam. Voli ribu, lignje, a voli i da izmišlja specijalitete, a kad Lavica sprema ručak, bira najbolji komad mesa, najsvježije povrće, pravi čokoladne poslastice i služi samo probrana pića. Astro savjet: Iako za vas “nema tice do prasice”, pokušajte da s vremena na vrijeme jedete voće cijeli dan ili makar počnete dan cijeđenim sokom od grejpfruta koji prija vašoj osjetljivoj tački – krvnim sudovima.

DJEVICA

Pošto je probirljiva, a bije je glas da je orijentisana ka zdravoj ishrani, Djevica baš zato voli najprobranije suhomesnate proizvode – čvarke ili slaninicu, sitno nasjeckanu sa svježim hljebom. Umije dobro da kuva, stalno nešto eksperimentiše, ali uspješno, pa se ukućani “pobiju” oko lonca sa njenom sarmom, dok u kafani najradije naručuje roštil (pljeskavicu), uz čašu crnog vina.
Astro savjet: Mada obožavate torte i crnu čokoladu, kad stanete na vagu, sjetićete se da volite i crno grožđe.

VAGA

Svijet bi zaista bio ljepši kad bi se živjelo od slatkiša – tako razmišlja Vaga, dok je grize savjest, zbog treće kafe sa šlagom i druge činijice karamel krema, mada joj ni onaj žele od kivija koji podrhtava pod njenim pogledom, ne da mira.
Astro savjet: Iako ćete radije gladovati, nego biti elegantno popunjeni, sakrijte negdje onu teglu sa maminim slatkim od šumskih jagoda. Jer, nikad se ne zna šta će biti (s teglom), kad vas uhvati “napad slatkiša”.

ŠKORPIJA

Jedan od tri najveća horoskopska gurmana, uživa u hrani, merka šta će da jede, pijucka usput, da ga ne “uhvati meze”, čorbica baš ako mora, ali “konkretna” hrana (šnicle, pečenje ispod sača, svadbarski kupus) više prija Škorpijinom oku i nepcu, pa još kad ima ljute papričice – to je prava gozba. Astro savjet: Ako već umijete da odolite slatkišima, a muškarac ste, probajte tako i sa konobaricama, kad zasjednete s društvom u kafani.

STRIJELAC

Voli da proba sve što je novo, pa pokazuje konobaru jelo koje jede gost za susjednim stolom i traži isto. Strijelac podjednako uživa u ćevapčićima u somunu, baš kao i u nekom egzotičnom jelu sa šafranom ili orijentalnoj poslastici od pirinča, može uz rashlađeni roze.
Astro savjet: Ako ste večerali u restoranu, parkirajte auto dovoljno daleko, kako biste prošetali, jer ćete tako malo dotjerati liniju.

JARAC

Ne voli promjene, tradicionalista i po pitanju ishrane, ali mu prija kad ga uhvati da nešto spremi, čak i na brzinu, a ukućani se oduševe i samo dele komplimente Jarcu kako je bilo ukusno, pa traže još. Jarčev omiljeni sir je kozji, a vino crno, a od voća višnje, ali – u čokoladi.
Astro savjet: Lijepo je što neke stvari znate čak bolje od ljekara, ali bi još ljepše bilo kad biste ih primijenili i u vašem načinu ishrane, zbog povišenog holesterola.

VODOLIJA

Preskače doručak, tu i tamo nešto gricne, na brzinu, ali zato uveče gleda da nadoknadi sve što je propustila. Vodolija se opušta, tek kad prijeđe kućni prag i osjeti miomirise iz kuhinje. Voli gurmansku hranu, ne bilo šta – krem čorbice od povrća, pite, šunku i pršutu, sir i masline, a na kraju, obavezno i nešto slatko.
Astro savjet: Ako voljena osoba još nije otkrila kako da vas, tako neuhvatljivu, veže za kuću – vjerovatno još nije naučila da kuva.

RIBE

Neće da jede ili pije bilo šta, bira specijalitete (meso, riba, plodovi mora, salate) – mora da bude ukusno i kvalitetno. Iako djeluje ko rasejani profesor, muška Riba, već s vrata, naručuje svoje omiljeno piće, a može da popije i više čaša, a da mu ništa nije.
Astro savjet: Pošto umijete da popijete, a da pri tom ostavljate utisak da ste trezni–probajte jednom nedjeljno da pijete samo vodu. Ako niko ne primijeti, primijetićete vi – po obimu struka.

Izvor: Prva.rs

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/astrologija/djevice-su-za-cvarke-bikovi-za-ajvar-sta-to-horoskopski-znaci-vole-da-klopaju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])