5 modnih katastrofa na razgovoru za posao!

Objavljeno: 22. 10. 2017 u 14:56h

Kako biste osvojili poene kod budućeg poslodavca, osim stručnog znanja važan je i vizuelni aspekt. Dobar utisak zavisi i od pravilnog izbora odjeće. Zato, najvažnije pitanja je koji su to odjevni premeti koje morate da ostavite kod kuće ako želite da dobijete posao?

Cipele koje rijetko nosite

Prvo pravilo je da ako cipele nosite manje od jednom mjesečno, nikako ih nemojte obuti za razgovor za posao. Visoka peta ili ravne cipele, manje je bitno. Morate se udobno osjećati u cipelama koje nosite, kako biste zračili samopouzdanjem. Dakle, osigurajte da su vam cipele udobne pa makar i bile pomalo iznošene.

XXL torba

Ne, ne treba vam litarska flaša vode, cijela make-up torbica, kao ni kalendar za 365 dana u godini da biste se upoznali sa svojim budućim poslodavcem. Velika i prepunjena torba signalizira da ste neuredni i neorganizovani. Ostavite veliku torbu kod kuće za neku drugu priliku i umjesto toga ponesite manju torbu. Ako morate nositi dodatne papire, radije ih staviti u fascikl i nosite u ruci.

Farmerke

Nije važno koje kakav sako obučete, jer farmerke odaju casual utisak koji nije primjeren za poslovno okruženje, barem ne za prvi razgovor. Čak i ako se prijavite za posao na kojem je kodeks odijevanja nešto ležerniji i opušteniji, zamijenite jeans hlačama od neke druge tkanine ili decentnom suknjom.

Moderna odjeća

Prava ste trendsetterica i većinu vremena to je super, ali intervju nije pravo mjesto za to. Morate biti svjesni da mnogi nisu u toku s trendovima poput vas. Vaš izbor haljine, poslodavac može shvatiti kao neuredan i neprikladan izbor za poslovno okruženje. Ako želite ostaviti utisak da ste ambiciozni i pouzdani obucite kvalitetnu i klasičniju bijelu bluzu.

Previše parfema

Ne želite mirisati kao da živite u parfimeriji i ostaviti nevidljiv mirisni trag na hodnicima kompanije. Upotrijebite svega nekoliko kapi parfema i dajte ukućanima da vas pomirišu i kažu koliko snažno se vaš parfem osjeti. Učestalim korištenjem istog parfema nismo u mogućnosti sami da procijenimo koliko snažno mirišemo, jer se naš nos već navikao na određeni miris i ne percipira ga. Bitnija stvar od parfema je dezodorans i miris svježine.

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/5-modnih-katastrofa-na-razgovoru-za-posao/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot