Trik s čašom vode koji otkriva kvalitet vaše kose

Objavljeno: 20. 10. 2017 u 18:28h

Radi se o jednostavnom načinu provjere kvaliteta dlake, a tu su i savjeti kako poboljšati taj kvalitet hranjivim maskama iz kućne radinosti.

Uzmite vrh pramena kose u ruku te ga potopite u čaši vode. Ako dlake kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako dlake kose tonu u dubinu čaše, vaša kosa je u stanju “visokog oštećenja”, odnosno slaba i lomljiva te neotporna na spoljne uticaje.

Razlog zašto dlake tonu u vodu je taj što voda prodire kroz spoljni sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode ukovrdža, gubi sjaj ili boja brže blijedi.

Kako poboljšati kvalitet kose?

Na sreću, priroda nudi niz rješenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljajte otprilike pola šolje meda pomiješane s dvije čajne kašikice maslinovog ulja na čistu, vlažnu kosu.

Ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smjesu možete dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Protiv ispadanja

  • 5 kašika ulja jojobe
  • 3 kapi ulja ružmarina
  • 3 kapi ulja paprene metvice

Kosu pokvasite toplom vodom, nanesite mješavinu ulja te ostavite na glavi pola sata.

Maska od meda za sve tipove kose

Pomiješajte 1/2 šolje meda i 4 kašike maslinova ulja.

Prelijte mješavinu u plastičnu flašu s čepom.

Prije svake upotrebe lagano protresite smjesu, te je ravnomjerno nanesite i umasirajte u kosu i tjeme.

Stavite plastičnu kapu za tuširanje te ostavite da djeluje do sat vremena.

Potom šamponirajte i isperite kosu.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/trik-s-casom-vode-koji-otkriva-kvalitet-vase-kose/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])