U Egiptu pronađen dio statue stare 4.000 godina

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 17:57h

Egipat je danas saopštio da su arheolozi pronašli glavu drvene statue koja najvjerovatnije prikazuje namjesnicu koja je vladala Egiptom prije više od 4.000 godina.

Vjeruje se da glava pripada statui Ankesenpepi Druge, majke faraona iz šeste dinastije Pepija Drugog. Pepi je faraon postao sa šest godina pa je ona kao regent vladala Egiptom dok on nije odrastao.

Egipatsko ministarstvo za antikvitete je navelo da je predmet pronađen u području Sakare, blizu piramida u Gizi.

U saopštenju se navodi da je glava u lošem stanju i da će morati da bude restaurirana.

Ranije ovog mjeseca je na istom lokalitetu pronađen dio obeliska od roze granita koji takođe vremenski pripada šestoj dinastiji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/u-egiptu-pronaden-dio-statue-stare-4-000-godina/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot