Kako da saznate da li je Gmail poruka pročitana? (Video)

Objavljeno: 8. 10. 2017 u 13:20h

Pomoću nadogradnje za web pregledače Chrome i Opera, moguće je pratiti kada je e-mail koji ste poslali Gmailom otvoren i pročitan.

Ekstenzija MailTrack, koju možete da pronađete u online prodavnici Chrome Web Store, osim za Googleov web pretraživač, dostupna je i za Operu.

Osim one koja se plaća, postoji i besplatna verzija koja nudi neograničeno praćenje, ali koja dodaje potpis u vašu e-poštu po kojem primaoci mogu da znaju da koristite alat za praćenje.

Ako vam to ne smeta, isprobajte prvo besplatnu verziju, pre nego što se odlučite za plaćanje.

U Operi je moguće povezati MailTrack sa Gmailom i aplikacijom Google Apps for Work. Ne dodaje ništa više od vizuelnog pokazatelja u vidu dvostruke zelene kvačice kojom su označeni pročitani mailovi.

Ukoliko želite da uključite praćenje konkretne e-pošte, u prozoru za pisanje poruke kliknite na dugme za praćenje. Pošaljite e-mail i zatim otvorite mapu s poslatom poštom. Provjerite da li su se pojavile dvije zelene kvačice.

Obavještenja o pročitanoj pošti u stvarnom vremenu pomoći će vam da šaljete e-poštu s dodatnim informacijama odmah u situacijama kada je to potrebno, i skratite vrijeme čekanja.

Kao i s drugim proširenjima, moraćete da date dozvolu za čitanje, slanje, brisanje i upravljanje vašom e-poštom. Iako nadogradnju vjerovatno nije zgodno koristiti za privatnu i većinu zvanične pošte, mogla bi dobro da posluži za korisničke naloge namjenjene specifičnim svrhama.

Imajte na umu samo da MailTrack neće uvijek dobro raditi. Kako prati linkove koristeći HTML, ne može da prati isključivo tekstualnu e-poštu.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-da-saznate-da-li-je-gmail-poruka-procitana-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot