Brzo do zdrave kose: Tri tipova ulja koja će ojačati dlaku

Objavljeno: 8. 10. 2017 u 12:13h

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, ruzmarinovo i maslinovo ulje.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidrirana što će se podstaći njen rast. Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakoga dana, a svake dvije sedmice bi trebalo njegovati i pramenove kose. Nakon par sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.

Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje podstiče dijobu ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih dlaka. Mješavinu svježeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo djelotvorno jer ima sposobnost da prodre u vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom..

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/brzo-do-zdrave-kose-tri-tipova-ulja-koja-ce-ojacati-dlaku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])