Nekoliko genijalnih stvari koje možete uraditi telefonom

Objavljeno: 6. 10. 2017 u 15:25h

Pametni telefoni uveliko su zamijenili veliki broj uređaja koje smo nekad koristili. Ipak, taj broj neprestano se povećava zahvaljujući inovativnim aplikacijama. Predstavljamo vam nekoliko načina da svoj smartfon upotrijebite u praktične svrhe:

Mjerenje udaljenosti

Preuređenje doma ili kancelarije može da bude vrlo zahtijevno. Da bi novi ormar stao gdje treba, prethodno sve morate dobro premjeriti. Ako pri ruci nemate metar, preuzmite ovu aplikaciju i izmjerite sve što treba koristeći kameru svog smartfona.

Provjerite u kakvom su stanju baterije vašeg daljinskog upravljača

Uključite pametni telefon i pokrenite aplikaciju za kameru. Potom uzmite daljinski upravljač, usmjerite ga prema kameri telefona i pritisnite bilo koje dugme. Ako na vrhu daljinskog upravljača vidite crveno ili roze svjetlo dok ga posmatrate na ekranu vašeg telefona, to znači da infracrveni signal radi kako treba.

Ukoliko i dalje imate problema s daljinskim, vjerovatno treba da zamijenite baterije.

Upravljajte smartfonom bez dodirivanja

Ova aplikacija omogućiće vam upravljanje telefonom gestikulacijom u situacijama kad nije poželjno da ga dirate. Recimo, dok kuvate ili mijenjate svjećice u automobilu. Postoje verzije za Android i iOS.

Vozite sigurnije

Ukoliko vozite noću i želite da zadržate pogled na putu, ova aplikacija će vam biti korisna. Postavite pametni telefon na komandnu tablu, u postavkama prilagodite nivo osvjetljenja kako biste sve mogli dobro da vidite i dobićete sve informacije – brzinu vožnje i mapu podržanu GPS-om.

Šaljite SMS-ove s računara

Baterija vašeg telefona je ispustila dušu prije nego što ste stigli da pošaljete važan SMS? Evo aplikacije koja vam može pomoći. Ona, naime, sinhronizuje vaš pametni telefon i PC ili tablet računar i pruža mogućnost slanja SMS-ova i MMS-ova e-poštom.

Sve poruke povezane s vašim brojem telefona pojaviće se na ekranu vašeg računara, a moći ćete da ih nađete i u smartfonu.

Donosite bolje odluke

Umjesto što se satima premišljate da li ćete dragu osobu odvesti u kineski ili italijanski restoran, prepustite to ovoj aplikaciji za Android. Postavite joj uslove, saopštite želje i pustite da odabere umjesto vas.

Aplikacija Decision Crafting nema izdanje za iPhone, ali postoji slična aplikacija koju Apple-ovci mogu da koriste.

Budite sigurniji

Ne osjećate se prijatno kad se vaša tinejdžerka ili školarac vraćaju sami noću kući? Ova će aplikacija će ne samo poslati poziv u pomoć kontaktima za hitne slučajeve, već će i snimiti video i audio zapis, pratiti lokaciju GPS-om i postaviti odbrojavanje po čijem će isteku – ukoliko ga ne isključite prije – automatski biti poslat poziv u pomoć.

Ali to nije sve…

Želite da prikažete video tokom važnog poslovnog sastanka ili podijeliti slike s ljetovanja s vašom bakom? U tome će vam pomoći screen mirroring aplikacija.

Dovoljno je da je instalirate kako biste mogli da reprodukujete video, muziku, fotografije, pa čak i video igre direktno sa smartfona, bez USB kabla. Dostupna su izdanja za Android i iOS.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nekoliko-genijalnih-stvari-koje-mozete-uraditi-telefonom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot