Boschevi eBike Systems planiraju preuzeti COBI GmbH

Objavljeno: 5. 10. 2017 u 15:18h

Boschevi eBike Systems, vodeći dobavljač na području pogonskih sistema za e-bicikle, namjeravaju pripojiti razvojno poduzeće COBI za povezano bicikliranje, čije je sjedište u Frankfurtu na Majni. Osnovano 2014., COBI GmbH korisnicima e-bicikala i biciklistima nudi mogućnost da pametni telefon koriste za upravljanje, infozabavu i kao jedinicu za prikaz.

  • Boschevi eBike Systems proširuju asortiman proizvoda pripajanjem društva COBI
  • COBI je razvojno poduzeće na području povezanog bicikliranja
  • Umrežavanje korisnika, usluga, bicikala i pedeleca
  • Mobilnost sutrašnjice: elektrifikacija, automatizacija, povezanost

„Pripajanje društva COBI GmbH idealna je prilika za proširenje asortimana proizvoda Boschevog društva eBike Systems na području povezanih proizvoda i usluga. COBI pruža potrebnu stručnost i iskustvo, te odgovarajuće tehnologije za uspješno partnerstvo”, kaže Claus Fleischer, glavni izvršni direktor Boschevog društva eBike Systems.

Strane su se složile da neće otkriti cijenu kupnje. Prenos vlasništva još moraju odobriti tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. Mobilnost budućnosti jest elektrifikovana, automatizovana i povezana. Proizvodi poduzeća COBI, a posebno njegova tehnološka platforma, čine bicikliranje povezanijim i pametnijim.

COBI nudi usluge kao što su navigacija, muzika, telefonija i rekreacija. COBI također povezuje biciklista s drugim aplikacijama kao što su Strava, Komoot, Spotify, Apple Health i Bluetooth senzori za rekreaciju. To znači da vožnja e-biciklom ili biciklom postaje jedinstveno digitalno iskustvo. Nastavak poslovanja poduzeća i robne marke COBI velika je prilika za osnivača i glavnog izvršnog direktora poduzeća COBI, Andreasa Gahlerta:

„S Boschem kao strateškim partnerom postoji ogroman potencijal za globalni rast na području digitalno povezanih proizvoda i usluga za bicikliranje. Za nas to je bez sumnje značajan korak prema budućnosti.”

Dok je prije nekoliko godina sektor biciklizma uglavnom bio usredotočen na mehaničke i analogne proizvode, sada je sve više onih koji su električni i digitalni. E-bicikli omogućuju učinkovitije te gospodarski i ekološki održivije postizanje ciljeva – bicikli sada posjeduju energiju (bateriju) i inteligenciju (senzore, kontrolne uređaje, CAN sabirnice), što otvara nove tehničke mogućnosti.

Rezultat je toga da mobilnost na biciklima postaje elektrifikovana (pogonski sistemi, baterije, dijagnostički alati), automatizovana (sistemi za mijenjanje brzina, kotači, kočnički sistemi) i povezana (navigacija, aplikacije za pametne telefone, online portali).

Ponuda poduzeća COBI uglavnom je usmjerena na brzo rastuću digitalnu ciljnu skupinu koja sada koristi pametne telefone u mnogim područjima svakodnevnog života, a i kad bicikliraju.

COBI rješava pitanje ograničenog vijeka trajanja baterije pametnih telefona te osigurava sigurnost i udobnost za jednostavnu vožnju bicikla. U pozadini asortimana proizvoda razvila se tehnološka platforma za rad u oblaku, aplikacije, usluge i osnovne programe, koja se može koristiti u kombinaciji s postojećim Boschevim sistemima za buduća digitalna rješenja.

E-bicikl – nastavak uspješne priče

Boschevi eBike Systems nude širok asortiman proizvoda za električne bicikle, od pogonskih sistema i snažnih baterija do intuitivnih i pametnih integrisanih i biciklističkih računara.

Osnovani su 2009. kao razvojno društvo unutar Grupe Bosch, a od tada su postali predvodnici na svjetskom tržištu u segmentu luksuznih proizvoda. Više od 70 vodećih robnih marki bicikala širom svijeta vjeruje dijelovima koje je unaprijedio Bosch s oznakom „epowered by Bosch”.

Predstavljanjem Boschevog računara Nyon, prvog „sve u jednom” integrisanog računara za e-bicikle u svijetu, u jesen 2014. povezani e-biciklisti postali su stvarnost. COBI povezuje biciklista ili e-biciklista izravno s pametnim telefonom i aplikacijom te je stoga savršen dodatak. U budućnosti, Nyon i COBI biciklistima će nuditi izbor.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/boschevi-ebike-systems-planiraju-preuzeti-cobi-gmbh/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])