Ako ste ikad koristili Yahoo, pročitajte obavezno!

Objavljeno: 5. 10. 2017 u 14:54h

Hakovan je svaki Yahoo nalog ikad otvoren, ne zavaravajte se da je vaš nalog izuzetak. Evo šta bi trebalo da uradite…

Frka koja se podigla oko Yahoo hakovanja dobila je ovih dana svoj epilog – hakovan je svaki, ponavljamo svaki Yahoo nalog ikad napravljen! Yahoo je to i zvanično potvrdio podižući visinu hakovanih naloga sa jedne milijarde na svaki nalog koji je ikad otvoren!

Hakeri su došli u posjed mejlova, brojeva telefona, pravih imena, datuma rođenja, enkriptovanih lozinki, sigurnosnih pitanja i vjerovatno i do svega što je – u vašim mejlovima…

Američka mreža CBS podsjeća da Yahoo mejl još uvijek mjesečno koristi oko milijardu ljudi, a da ga kao primaran mejl klijent upotrebljava čak 260 miliona korisnika (prema zvaničnim podacima Yahoo kompanije, koje je ranije objavio američki CNet).

Ako ste u bilo kom periodu svog korišćenja računara koristili Yahoo Mail, sad je vrijeme da uradite sledeće i uradite to što prije:

  • Promijenite Yahoo lozinku
  • Promijenite sve lozinke na drugim servisima koji imaju istu lozinku, kao lozinka koju upotrebljavate za Yahoo Mail
  • Promijenite sigurnosno pitanje za logovanje na bilo koji digitalni servis ili uslugu, posebno ukoliko su pitanja i odgovor isti kao oni koje ste koristili na Yahoo servisima.

Nije poznato da li su hakeri iskoristili bilo šta od podataka u čiji su posjed došli, navodi američka CBS mreža, koja požuruje još jednom sve korisnike da urade ovo što smo rekli iznad.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ako-ste-ikad-koristili-yahoo-procitajte-obavezno/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])