Bujica emocija na komemoraciji i sahrani pjevačice Donne Ares

Objavljeno: 4. 10. 2017 u 17:52h

Bila je veliki umjetnik. Bez obzira kojim god da se muzičkim žanrom bavila u svojoj karijeri, ona bi bila jednako uspješna. Živjela je brzo i otišla mlada, rekao je juče Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać, na komemoraciji Azre Kolaković, poznatije pod umjetničkim imenom Donna Ares.

“Svoju karijeru je gradila hrabro i u tome je uglavnom bila sama”, dodao je Zulić.

Sala Kulturnog centra u rodnom gradu pjevačice bila je ispunjena članovima njene porodice, prijateljima i brojnim poštovaocima. Vesna Kečalović, profesorica preminule pjevačice iz niže i više muzičke škole, imala je vrlo emotivno obraćanje.

“Držali smo je kao djevojčicu u krilu kako bi mogla dohvatiti klavir”, prisjetila se Kečalovićeva.

Ona se od Azre oprostila u ime umjetničke škole, učenika, profesora i onih kojima je bila inspiracija da se posvete muzici.

“Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega i mlađih, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime djece naših koleginica i kolega koji su je obožavali, uvijek je imala vremena i poneki CD kao poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom. Opraštam se u ime njih, ali u svoje ću teško… Bila je i ostala moje najveće sve”, rekla je Kečalovićeva.

Prisutnima se obratio i Ado Iftić, osnivač grupe “Kamino Verde”, koji se prisjetio prijateljstva s Donnom Ares, kao i njenih muzičkih početaka iz vremena kada je bila član ove grupe. Tokom svoga obraćanja kazao je da se radilo o izuzetno talentovanoj muzičarki.

“Nisam se došao oprostiti od nje, s prijateljima se ne oprašta. Pjevaću njene pjesme i čuvati je kraj srca”, kazao je Iftić.

Na komemoracije je istaknuto i to da je Azra Kolaković bila dobar čovjek, da će je mnogi po tome pamtiti, a naročito njeni Bišćani. Za svoj rodni grad je bila jako vezana i voljela ga je.

Komemoracija je završena riječima napisanim na posljednjoj stranici njene knjige “Soba za nikoga”.

“Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišljaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja. Ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uslovima. Ovdje i sada. Da sam sjedila i čekala da izliječim rak i tek onda nastavim sa životom, nikad ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voljeti život?”, riječi su pjevačice, koja je u 41. godini izgubila bitku sa rakom.

Sahranjena je danas na gradskom groblju “Humci” u Bihaću.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/bujica-emocija-na-komemoraciji-i-sahrani-pjevacice-donne-ares/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot