Preminula Dona Ares

Objavljeno: 2. 10. 2017 u 16:10h

Bosanskohercegovačka muzičarka Azra Kolaković preminula je u 41. godini.

Kolakovićeva, poznatija kao Dona Ares je preminula nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je dva puta pobijedila rak, koji se, nažalost opet Vratio. Dona Ares se liječila u Bihaću, Sarajevu i Danskoj.  Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe.

Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali je nakon godinu dana zatvorila, podsjeća “Klix.ba”.

Održala je veliki koncert u Sarajevu 16. aprila 2015. godine na kojem su joj gostovali brojni prijatelji i muzičari, a s ciljem da se prikupe sredstva za njeno liječenje.

Dona Ares je rođena 1. januara 1977. godine, u Bihaću. Muzikom je počela da se bavi još kao dijete. Kao djevojčica nastupila je na dječjem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rok grupom “Camino Verde” u lokalnim diskotekama kao pjevačica.

Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala engleski jezik i književnost. Godine 1997. prvi put javno nastupa pod imenom “Dona Ares” na izboru za pjesmu Evrovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna” na festivalu “Bihać ‘97”, koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.

Izvor: Klix/M. N.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/preminula-dona-ares/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot